Terug

Volg Shownieuws

Brecht van Hulten gaat uit van eigen kracht in nieuwe 5 Uur Show

Brecht van Hulten gaat uit van eigen kracht in nieuwe 5 Uur Show

Nieuws

17 aug 2020, 09:01

De nieuwe 5 Uur Show die vanaf maandag bij SBS6 te zien is, zal volgens presentatrice Brecht van Hulten totaal niet hetzelfde zijn als de gelijknamige talkshow van RTL 4 die in de jaren 90 werd uitgezonden.

"Het wordt wel echt een heel ander programma", benadrukt Brecht in gesprek met het ANP. Het programma was eerder van 1989 tot 1998 op RTL 4 te zien met onder anderen Viola Holt en Catherine Keyl, maar Brecht voelt geen druk om hun schoenen te moeten vullen. "We voelen ons ook geen opvolgers."

In de 5 Uur Show worden achtergrondverhalen verteld bij de actualiteit. De onderwerpen gaan volgens Brecht over van alles en nog wat. "Dat het zo divers is, maakt het ook zo leuk", meent ze. "We proberen het ook zo toegankelijk mogelijk te maken voor een zo breed mogelijk publiek. Er is ook ruimte voor een geintje tussendoor. Het moet informatief zijn, maar ook ontspannen."

Ideaal tijdslot

Het programma bestaat uit drie grote gesprekken en een aantal actualiteitenrubrieken. Per aflevering is er ook een vaste gast aanwezig die uit een poule met daggasten wordt geplukt. De uitzendtijd van 17.00 uur is voor Brecht ideaal. "Heerlijk, zo heb ik alle tijd om me voor te bereiden en ben ik half 8 rond etenstijd weer thuis."

Bang voor concurrentie of tegenvallende kijkcijfers is de presentatrice niet echt. "We moeten uitgaan van onze eigen kracht. Het is belangrijk dat we doen waar we zelf in geloven", zegt ze. "Misschien is het bovendien juist handig dat er zoveel mensen thuiswerken door corona, dan kunnen ze makkelijker meteen de tv aanzetten na werk."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.