Terug

Volg Shownieuws

Catherine Keyl wenst: 'Massaal weer coronatesten'

Nieuws

26 juli 2024, 17:27

Het coronavirus heeft momenteel een opleving door de FLiRT-variant. Catherine Keyl, die onlangs nog een verhitte discussie had op televisie (zie video), wil graag dat Nederlanders zich weer massaal gaan testen op het virus en schrijft er deze week over in haar column voor De Telegraaf.

"Om me heen vallen de mensen bij bosjes om. Ze hoesten, hebben koorts, liggen minimaal een week in bed en voelen zich beroerd", aldus Catherine. Volgens de presentatrice gaat het niet alleen om oudere mensen. "Maar om mensen van rond de vijftig die totaal niet voorbereid zijn op een nieuwe aanval van het virus."

De presentatrice vindt het apart dat er weinig aandacht voor de opleving is in de media. “Zo veel publiciteit als er was voor Covid toen het vier jaar geleden begon, zo weinig is er nu. Dat komt natuurlijk ook omdat er geen talkshows zijn.”

Testen

Ook valt Catherine op dat weinig mensen zich nog testen. "O ja, testje, dat is helemaal uit ons systeem. In de officiële berichtgeving staat zelfs dat je geen testje hoeft te doen. Ik zou zeggen: bij twijfel meteen testen, je wilt toch niet op je geweten hebben dat je oma overlijdt?"

Gezondheid

Wellicht is Catherine bij deze opleving zelf ook wat oplettender dan voorheen. Vorig had de presentatrice niet altijd geluk wat betreft haar gezondheid. Na twee foute diagnoses kwamen ze erachter dat ze een hernia had (zie onderstaande video).

"Er zijn in feite twee foute diagnoses gesteld", zo liet destijds weten. "Eerst zou het een slijmbeursontsteking zijn, maar dat was het niet. Ik heb daar zelfs nog een injectie voor gekregen, maar dat was niet nodig en ik kreeg er zelfs meer pijn van. Ook zeiden ze dat het geen hernia was, maar dat is het dus wel."

Gezondheidsupdate Catherine Keyl
1:18
Gezondheidsupdate Catherine Keyl

‎Volg Shownieuws ook op WhatsApp!

Altijd als eerste op de hoogte van het laatste entertainmentnieuws?

Volg dan nu het kanaal van Shownieuws op WhatsApp!

Volg Shownieuws!

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.