Terug

Volg Shownieuws

Charly Luske veel geld verloren door oplichting

Nieuws

30 mei 2020, 11:53

Een heftig begin van het weekend voor Charly Luske. Hij is een hoop geld armer nadat hij slachtoffer is geworden van WhatsApp-fraude.

"Wat een kutdag!", begint hij zijn bericht. "Vandaag een WhatsApp gekregen van mijn goede vriend en vroegere manager. Maar het was niet hij die het bericht stuurde. Dus... Gehackt" Een bekend verhaal voor veel mensen, al langere tijd gaan er talloze voorbeelden rond van WhatsApp-gesprekken waarbij een onbekend nummer zich voordoet als een goede vriend met een nieuw nummer, die dringend geld nodig heeft.

Ook bij Charly was dit het geval. "Geld gevraagd, met spoed want de rekening was geblokkeerd. Normaal gesproken is dat raar, maar ik heb iets soortgelijks eerder met hem meegemaakt, dus dacht, haha handig weer. Ja ik betaal dat Tikkie wel en komt morgen wel weer goed." Helaas voor Charly was dat niet het geval en was er sprake van keiharde oplichting. "1260 euro... Weg. Komt werkelijk super goed uit in deze periode want we komen werkelijk om in het werk", schrijft hij er sarcastisch bij.

Charly heeft inmiddels aangifte gedaan, maar er kan waarschijnlijk niet veel meer gedaan worden. "Je voelt je dan zo machteloos en kwaad. Moordneigingen krijg ik dan echt in eerste instantie. Ben namelijk nogal impulsief en opvliegend. Maar nu ik erover nadenk hoop ik dat het iemand is die het harder nodig heeft dan ik. Geniet ervan! Ga naar de Efteling met je kids."

Oplichters

Het komt vaker voor dat BN'ers de dupe worden van een oplichter. Zo ook Nielson, bij hem zat het alleen nog even wat anders, niet hijzelf maar zijn fans werden opgelicht door een imitator. De zanger is erachter gekomen en waarschuwt zijn volgers dan ook…

De Sexy Als Ik Dans-zanger schrikt als hij hoort van de nare oplichtingspraktijken. Hij hoopt te voorkomen dat de nep-Nielson veel geld aftroggelt bij zijn fans, zo vertelt hij in zijn Instagram Stories. “Lieve mensen, let even niet op mijn haar”, begint hij zijn relaas nog met een humoristische noot. “Ik heb namelijk even iets te vertellen. Er is momenteel een nep-account actief, ik ga die na deze post even delen zodat jullie de naam kunnen zien.” De video is hieronder te bekijken.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.