Terug

Volg Shownieuws

Cilly Dartell dolgelukkig na weerzien kinderen en ontmoeting kleinzoon

Nieuws

15 mei 2021, 23:28

Na ruim een jaar verplichte quarantaine in Amerika zette Cilly Dartell deze week weer voet op Nederlandse bodem. Doordat zij en haar man Jan Cocheret inmiddels zijn gevaccineerd, kon Cilly eindelijk haar kinderen weer zien én Tjibbe, haar jongste kleinzoon van acht weken, voor het eerst in de armen sluiten. "Ik had zóveel zin om de kinderen en kleinkinderen weer te zien. En om dit heerlijke kleine ventje eindelijk in levenden lijve te ontmoeten en te kunnen knuffelen."

Ook vertelt Cilly hoe zwaar de afgelopen tijd is geweest. De voormalig presentatrice kreeg voor de tweede keer de diagnose longkanker. "Het was best pittig. Ik voelde me echt hondsberoerd. Gelukkig was Jan de eerste maanden van mijn ziekte ook vrij. Ik lag voornamelijk in bed en als ik mij enigszins fit voelde, maakte ik buiten een kleine wandeling." Ook vertelt ze: "Ik zat eigenlijk meer in een soort overlevingsmodus. Jan deed alles, hij kookte en maakte schoon, want ik was al moe als ik van mijn bed naar de keuken was gelopen." Inmiddels voelt ze zich een stuk beter.

Zo vertelt Cilly deze week in weekblad Weekend en in gesprek met Shownieuws dat de kanker stabiel is en dat ze geen chemokuren meer hoeft. "Ik merkte het direct in mijn hele doen en laten. Ik kon ineens weer een lunch klaarmaken én de keuken weer opruimen. Dat was een maand daarvoor ondenkbaar." Wanneer ze weer terug gaan naar Amerika, gaat de behandeling tegen kanker verder door middel van immuuntherapie. "Iedere drie maanden krijg ik scans waarin alles wordt bekeken. Gelukkig gaat dat tot nu toe iedere keer goed."

De voormalig Hart van Nederland-presentatrice ziet het zelfs zitten om weer aan het werk te gaan. Vlak voordat zij ziek werd was Cilly regelmatig te zien als presentatrice van Koffietijd. "Het gekke is, nu ik mij weer zo goed en energiek voel, merk ik dat ik het begin te missen. Aan de andere kant, ik begrijp ook wel dat de programmamakers denken: die Dartell woont aan de andere kant van de wereld en die is ook nog eens een keer ziek, die bellen we niet. Maar ik voel me fit en zou het zéker leuk vinden om weer wat te gaan doen. Het blijft een heerlijk vak."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.