Terug

Volg Shownieuws

'Commotie over Cuties kost Netflix abonnees'

'Commotie over Cuties kost Netflix abonnees'

Nieuws

17 sep 2020, 21:37

Door de commotie om en de kritiek op de Netflix-film Cuties zeggen "vijf keer meer meer mensen dan normaal" hun abonnement op streamingdienst Netflix op. Dat schrijft het Amerikaanse magazine Axios op basis van een grafiek van het platform Antenna dat gespecialiseerd is in het monitoren van abonnementen.

Talloze Netflix-kijkers riepen op de film te boycotten omdat deze jonge kinderen zou seksualiseren, maar volgens de streamingdienst geven de makers daar juist kritiek op. Netflix blijft ondanks alle ophef achter de Franse film staan.

Cuties gaat over de 11-jarige Amy die bij een dansgroepje gaat. De meisjes doen seksueel getinte dansjes en komen in situaties terecht waar ze te jong voor zijn, scènes die veel kijkers kinderporno noemden. Na het verschijnen werd een petitie gestart om Cuties van Netflix te halen.

Eerder kwam ook al kritiek op de poster waarop de hoofdrolspeelsters te zien zijn met korte broekjes en blote buik. "Het was niet oké en het was ook niet representatief voor deze Franse film die een award heeft gewonnen op het Sundance Film Festival. We hebben de beelden en beschrijving geüpdatet", reageerde Netflix toen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.