Terug

Volg Shownieuws

Controversiële film Janelle Monaé vrijdag massaal in première

Controversiële film Janelle Monaé vrijdag massaal in première

Nieuws

3 sep 2020, 12:02

De nieuwe controversiële horrorfilm Antebellum, met zangeres Janelle Monaé in de hoofdrol, beleeft vrijdagavond een grote landelijke première in de Nederlandse bioscopen. De nieuwe film van de makers van Get Out en US zal in bijna honderd Nederlandse zalen te zien zijn.

Nog nooit eerder opende een horrorthriller, tegelijkertijd met het premièrefeestje in Amsterdam, in zoveel zalen tegelijk. De première vindt plaats op het dak van NEMO, mede vanwege de coronamaatregelen. De grootste 'landelijke première' van een horrorfilm tot nu toe vond plaats voor de film Hereditary, in 2018, in tachtig zalen.

Monaé speelt in Antebellum een succesvolle schrijfster die gevangen zit in een gruwelijke werkelijkheid. Ze moet de confrontatie aangaan met het duistere verleden en het mysterie ontraadselen, voor het te laat is. De aanleiding voor het maken van de film was de dood van de Afro-Amerikaanse tiener Trayvon Martin in 2012.

Antebellum zou eerst in het voorjaar al uitkomen, maar deze release werd uitgesteld vanwege de corona-epidemie. De horrorfilm draait vanaf 10 september in de Nederlandse bioscopen. Nederland is een van de eerste landen ter wereld waar de film te zien is.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network. Alle rechten voorbehouden. Geen tekst- en datamining.