Terug

Volg Shownieuws

Damiano van Måneskin werd dronken tijdens albumopnames

Nieuws

22 jan 2023, 15:53

Måneskin-frontman Damiano David is al twee jaar geheelonthouder maar voor de opnames van het nieuwe album RUSH! maakte de Italiaanse zanger een uitzondering. Hij werd namelijk met opzet dronken om 'agressiever' te klinken.

"Ik drink geen alcohol omdat ik het niet lekker vind", zegt David tegen de BBC. Toen het nummer KOOL KIDS werd opgenomen, besloot de zanger desondanks de fles open te trekken. Het liedje is "een enorme middelvinger" naar hun critici. "We wilden het heel rauw maken en laten klinken als een barlied", verklaart David. "Dus ik werd met opzet dronken en ik schreeuwde zo hard als ik kon."

In zijn dronken toestand kreeg David wel een Londens accent, wat de zanger volgens de BBC "een Italiaanse versie van Johnny Rotten" maakte. "Ik kwam in een punkstemming", beaamt David, eraan toevoegend dat Britse stemmen over het algemeen "agressiever" klinken dan Italiaanse.

Het album RUSH! kwam afgelopen vrijdag uit en is Måneskins eerste studio-album sinds de band in 2021 het Eurovisie Songfestival won in Rotterdam.

Coke-gate

Even leek het erop dat Damiano tijdens het Eurovisie Songfestival in Rotterdam (2021) op beeld cocaïne aan het snuiven was. Later bleek dit te gaan om een misverstand: er was een glas van tafel gevallen en de zanger probeerde de scherven op te rapen. Zijn handbeweging leek op een snuifbeweging. Meer hierover bekijk je in de video hieronder.

Zanger songfestivalwinnaar Måneskin reageert op 'snuifgate'
0:25
Zanger songfestivalwinnaar Måneskin reageert op 'snuifgate'

Zanger Milo van de Nederlandse band Goldband gebruikte daadwerkelijk cocaïne op beeld, tijdens een optreden. Hij kreeg bakken met kritiek over zich heen en reageerde uiteindelijk zelf op het incident. Meer hierover bekijk je in de video bovenaan de pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.