Terug

Volg Shownieuws

Data proeffestivals en -concerten Fieldlab bekend

Data proeffestivals en -concerten Fieldlab bekend

Nieuws

15 feb 2021, 14:34

De proefevenementen van Fieldlab Evenementen gaan plaatsvinden op 6, 7, 13 en 14 maart. Dat maakte staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken) maandag bekend.

In samenwerking met ID&T en MOJO zet Fieldlab, een initiatief vanuit de cultuursector, festivals en concerten op in de Ziggo Dome en op het festivalterrein van Lowlands in Biddinghuizen.

Keijzer maakte de data bekend tijdens het congres Back to Live in het Beatrix Theater in Utrecht. Ook dat evenement is onderdeel van de proeven van Fieldlab, waarbij wordt gekeken naar het opzetten van evenementen in tijden van corona. Ook bij een cabaretoptreden van Guido Weijers en voetbalwedstrijden wordt de test uitgevoerd.

Net als bij de eerder aangekondigde evenementen moeten bezoekers een negatieve uitslag van een coronatest tonen en aan de deur vinden temperatuurmetingen plaats en, steekproefsgewijs, een sneltest. Iedere festivalganger krijgt ook een zogenoemde tag aan een keycord waarmee contactmomenten en de contactduur met andere bezoekers worden geregistreerd.

Line-up

Op 6 maart om 15.00 uur begint het eerste evenement, een dancefeest, in de Ziggo Dome. Een dag later is daar om 16.00 uur een concert. Op zaterdag 13 maart staat Biddinghuizen, waar Lowlands jaarlijks georganiseerd wordt, vanaf 13.00 uur in het teken van een dancefestival en op zondag 14 maart van een popfestival. De line-up van de festivals en concerten is nog niet bekendgemaakt.

Bezoekers wordt tijdens het evenement alleen gevraagd om een mondkapje te dragen. Andere restricties zoals verschillende bubbels en een vaste plek die opgesteld zijn bij de overige proefevenementen zijn er niet. De testfestivals, die een halve middag gaan duren, krijgen verschillende podia waar bezoekers vrij tussen kunnen bewegen.

Bij de evenementen in Ziggo Dome worden 1300 bezoekers verwacht, die worden verdeeld in 5 ‘bubbels’ van 250 personen en 1 groep van 50 personen. Op het evenemententerrein van Walibi Holland worden in totaal 1500 bezoekers per festival ontvangen, te verdelen in 3 groepen van 500 personen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.