Terug

Volg Shownieuws

De Top 4000 Muziekquiz in december terug op SBS6

Nieuws

8 nov 2021, 10:13

De grootste en meest gevarieerde hitlijst van Nederland in spelvorm is terug! Net als vorig jaar ontvangt quizmaster en radio-dj Gerard Ekdom duo’s van bekende Nederlanders in zijn knusse chalet. Per aflevering nemen twee duo’s het tegen elkaar op in verschillende muziekspellen. De quiz staat volledig in het teken van de Top 4000, die dit jaar van 4 tot en met 24 december te beluisteren is op Radio 10. 

Welke hit speelt het draaiorgel? Hoe gaat de tekst van dat ene liedje ook alweer verder? En welke artiest of band staat er op die gephotoshopte afbeelding? De Top 4000 Muziekquiz is een bordspel, waarbij Gerard Ekdom de muziekkennis van zijn gasten en die van de kijkers flink op de proef stelt. Het bordspel bestaat uit genummerde vakjes van 1 t/m 40: 40 is de finish. Het doel van het spel is simpel: het duo dat met hun pion als eerste de finish bereikt, wint. Ze verdienen stapjes op het bord door goed te zingen, goed te luisteren en goed te kijken. Na elk spel kunnen de duo’s bonuspunten verdienen door intro’s van liedjes te raden. 

Gerard Ekdom is niet alleen quizmaster - die als echte kenner de ene na de andere muziekanekdote uit zijn mouw schudt -, hij is ook het strenge maar rechtvaardige jurylid. Naarmate het spel vordert, zien we wie er bloedfanatiek is, wie er goed of slecht tegen zijn verlies kan… én welk duo dankzij hun muziekkennis het snelst door de Top 4000 raast en als eerste bij de finish aankomt! 

Stemmen op de Top 4000 kan t/m 22 november via radio10.nl. Uitzending: vanaf zaterdag 4 december, om 21.30 uur bij SBS6 en op KIJK.nl.

(foto: Willam Rutten, video: Radio 10 – Ekdom in de Morgen)

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.