Terug

Volg Shownieuws

Deelnemers Junior Songfestival doen mee vanuit eigen land

Deelnemers Junior Songfestival doen mee vanuit eigen land

Nieuws

8 sep 2020, 19:30

Samen met twaalf andere landen doet Nederland mee met het Junior Songfestival 2020. Dit jaar vindt het festival plaats in Warschau, maar de deelnemers zullen niet naar de Poolse hoofdstad afreizen. De organisatie laat weten dat zangers en zangeressen meedoen vanuit een studio in hun eigen land.

In een verklaring laat de organisatie weten deze maatregelen te treffen om zo de gezondheid van alle artiesten te beschermen. Bovendien hebben alle deelnemers nu een "eerlijke kans om te schitteren."

De andere landen die meedoen zijn Armenië, Wit-Rusland, Frankrijk, Georgië, Kazachstan, Malta, Rusland, Servië, Spanje, Oekraïne, Duitsland en gastheer Polen zelf. Voor deze zeventiende editie van het Junior Songfestival zijn er opmerkelijk minder deelnemers dan voorgaande jaren. In 2019 waren er negentien landen en in 2018 zelfs twintig.

De nationale finale van het Junior Eurovisiesongfestival vindt eind september plaats in Rotterdam Ahoy, waar volgend jaar vooralsnog het grote Eurovisiesongfestival is. Bij de finale zal ondanks de versoepelde coronamaatregelen geen publiek aanwezig zijn, zo heeft AVROTROS bekendgemaakt. In de jury zitten Nederlands winnaar Duncan Laurence. Emma Heesters en Ronnie Flex.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network. Alle rechten voorbehouden. Geen tekst- en datamining.