Terug

Volg Shownieuws

Dennis Weening onthult details Mars-gate

Nieuws

3 feb 2022, 13:46

Dennis Weening geeft duidelijkheid over Mars-gate. De oud-presentator van Expeditie Robinson zegt dat de beruchte rel wel degelijk waar is.

In de podcast Off the Record van NPO Radio 2 (zie video hierboven) laat hij weten: "Ik weet dit verhaal, ik ken de roddel. Ik weet wie het was. Het was nog voordat er BN’ers mee gingen doen." Volgens Dennis ging het om een zogenoemde 'nightguard' die 's avonds en 's nachts een oogje in het zeil houdt. "Op het moment dat de crew weggaat, moeten natuurlijk wel de kandidaten in de gaten worden gehouden. Die nightguards komen uit allerlei verschillende landen en zitten daar dan in hun hangmatje de boel een beetje in de gaten te houden...Die kandidate is naar diegene toegegaan en die schijnt dat gezegd te hebben in ruil voor een Mars."

Britt Dekker

Aanstichter van de Mars-rel rondom Expeditie Robinson is Britt Dekker. Vorig jaar zei ze in het programma Media Inside dat een cameraman van het survivalprogramma kandidaten Marsen zou aanbieden in ruil voor seksuele gunsten. Zij baseerde zich naar eigen zeggen op een goede vriend die had meegedaan aan het programma. Meerdere BN'ers zeiden vervolgens op sociale media dat dit verhaal al jaren rondzingt.

Britt Dekker doet Expeditie Robinson-onthulling
3:11
Britt Dekker doet Expeditie Robinson-onthulling

RTL riep naar aanleiding van de claims van Dekker oud-kandidaten van Expeditie Robinson die zich herkennen in het Mars-verhaal op zich te melden bij de makers van het programma. "Het verhaal dat Britt vertelde is zowel bij ons als bij de producent onbekend", stelde RTL. "Maar als iemand van de kandidaten ooit zoiets heeft meegemaakt, vragen wij diegene zich te melden. Wij hebben hier protocollen voor en zullen er dan zeker werk van maken."

Mars-gate blijft de gemoederen bezighouden
2:16
Mars-gate blijft de gemoederen bezighouden

Eddy Zoëy

RTL-presentator Eddy Zoëy zegt dat er "geen moer" waar is van het verhaal dat Britt Dekker vertelde. Volgens Zoëy is het een roddel. "Ik heb dat programma drie jaar lang gepresenteerd, en dat is lang geleden lieve kijker, en toen waren die roddels er al", zei de presentator, die het RTL-programma van 2009 tot en met 2011 presenteerde, eerder in RTL Boulevard.

Zoëy zegt dat het verhaal "grappend" is begonnen. "Er waren van die koelboxen en daar zat eten in en die camera- en geluidsmensen zeiden altijd: als wij weglopen dan zijn die koelboxen leeg. En dus is er wel eens geouwehoerd over dat soort dingen: over misschien moet je dit of misschien moet je dit", blikt hij terug. "Er is geen moer van waar."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.