Terug

Volg Shownieuws

Derk Bolt in Spoorloos: 'Bijzonder pijnlijk'

Nieuws

17 okt 2022, 22:10

Derk Bolt heeft de kijkers van Spoorloos maandagavond gevraagd de makers tijd te gunnen om uit te zoeken hoeveel er is misgegaan met het zoeken van biologische ouders in Colombia. De presentator had een introductietekst opgenomen voorafgaand aan de eerste aflevering van het programma sinds de onthullingen van misdaadjournalist Kees van der Spek.

"Er is de afgelopen week veel te doen geweest om Spoorloos", zei Bolt. "Het is bijzonder pijnlijk dat er dingen zijn misgegaan en dat er verdriet en teleurstelling is ontstaan bij mensen. Wij proberen met hart en ziel al vele jaren om mensen bij elkaar te brengen. Dat het juist op dit terrein is misgegaan is extra pijnlijk."

De redactie van Spoorloos doet nu onderzoek om antwoorden te krijgen op de vraag wat er in het verleden fout ging. "Daar is tijd voor nodig", aldus Bolt. Hij deed wederom de oproep aan oud-deelnemers die twijfels of vragen hebben over het programma om zich te melden.

Zestien zaken

Van der Spek onthulde dat deelnemers van Spoorloos in Colombia aan de verkeerde biologische ouders zijn gekoppeld. De frauduleuze Colombiaanse tussenpersoon die verantwoordelijk zou zijn voor de mismatches zou hebben meegewerkt aan zestien zaken, aldus Van der Spek.

KRO-NCRV heeft ondertussen twee 'mismatches' bevestigd. Twee andere matches gingen wel goed en zijn door middel van DNA-onderzoek bevestigd. De overige twaalf zaken zijn nog in onderzoek. Het voortbestaan van het programma staat niet ter discussie, aldus de omroep.

In de uitzending van maandag zat ook een zoektocht in Colombia. Een woordvoerder van KRO-NCRV liet desgevraagd weten dat bij deze zaak niet de betwiste fixer betrokken was.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.