Terug

Volg Shownieuws

Deze artiest kondigt einde carrière aan

Nieuws

21 juli 2024, 11:44

De Belgische zanger Johan Verminnen heeft zijn afscheidstournee aangekondigd. De 73-jarige Vlaamse chansonnier gaat met zijn volgende programma afscheid nemen van zijn publiek, meldt VRT.

Johan kondigde zijn laatste tour aan in het programma Op stap van Michaël op Radio 1 van de VRT. Het programma heet De Laatste Ronde. Dit was ook de naam van de afscheidstournee van Youp van 't Hek, die in mei zijn laatste optreden gaf in Carré (zie video).

De zanger spreekt van "een weloverwogen beslissing. Ik heb de laatste jaren veel collega's, medestrijders met groot talent, zien verdwijnen zonder dat ze afscheid konden nemen van hun publiek." Johan vindt het ook tijd om ruimte te maken voor een nieuwe generatie, zegt hij: "Natuurlijk gaat het met die carrière langzaam naar beneden. Dat is ook normaal: er zijn jonge, andere mensen die het terrein inpalmen."

Wemmel en Deinze

De laatste tournee start in Wemmel en eindigt in Deinze, omdat deze twee plekken voor de zanger belangrijk zijn. In Wemmel groeide hij op, in Deinze woont Johan op dit moment. Ook brengt de zanger rond zijn nieuwe tournee nog één album uit met nieuw materiaal. Dit viel hem zwaar, bekent hij op Radio 1: "Door de coronaperiode was ik eigenlijk geblokkeerd als schrijver. Een contact met een heel talentrijk iemand heeft mij daar terug bovenop geholpen. Dat was singer-songwriter Wouter Berlaen. Samen met hem maak ik dat repertoire nu."

Johan treedt op sinds begin jaren 70. Bekende nummers van zijn hand zijn Ieder met zijn vlag, Laat me nu toch niet alleen, Brussel en In de Rue des Bouchers. Hij werkte, zeker in zijn beginjaren, veel samen met collega's als Will Tura en Raymond Van het Groenewoud.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.