Terug

Volg Shownieuws

Diederik Gommers reageert op corona-kritische Kim en verlenging lockdown

Diederik Gommers reageert op corona-kritische Kim en verlenging lockdown

Nieuws

11 jan 2021, 08:57

Kim Feenstra heeft zich zondag nogal kritisch uitgelaten over de vaccinatiecampagne van de overheid en (de werking van) het coronavaccin. Zo noemt ze de campagne 'bagger' en 'kut'. De bekende ic-arts Diederik Gommers, tevens voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care (NVIC) en lid van het Outbreak Management Team (OMT), reageerde zondagavond live in de uitzending van Shownieuws op haar uitspraken en hij ging ook in op de verlengde lockdown die er vrijwel zeker gaat komen.

Gommers zegt de kritiek van Feenstra ‘niet goed te begrijpen’. "Ik schrik er wel van.”. "Voor mij gaat het zo van, 'als zij dat denkt, denken meer mensen zo'. Dat moeten we echt proberen uit te leggen (...) Er staat heel duidelijk dat niemand zich 'moet' vaccineren!"

Volgens Kim biedt het vaccin geen zekerheid, iets wat volgens Diederik niet klopt. "Er is echt een heel goede klinische studie gedaan. Dan zie je dat in de vaccin groep maar 8 mensen corona krijgen en in de controlegroep 162! (...) Het is echt aangetoond dat het heel goed werkt."

Verlenging

Volgens Haagse bronnen zal de lockdown naar verwachting met drie weken worden verlengd. Officieel wordt de verlenging van de maatregelen dinsdagavond aangekondigd, in een persconferentie van Rutte en coronaminister De Jonge. Ook Diederik reageert op de mogelijke verlenging van de lockdown: "We maken ons ernstig zorgen over wat er in Londen gebeurt en of dat onze kant op komt. Dat maakt het lastig om te versoepelen, dat durven we niet op dit moment." De IC-arts is en blijft positief nu we zijn begonnen met vaccineren: "Er is licht aan het eind van de tunnel."

Het hele gesprek met Diederik Gommers zie je in de video bovenaan het artikel.

Kim Feenstra

Kersverse moeder Kim Feenstra heeft het vermoeden dat de campagne een manier is om mensen te brainwashen: "Voelt eerder als een brainwash. Want als je je niet zou willen vaccineren? 'Mag' je dan straks 'minder' meedoen aan je 'oude leven' voor corona?". Zondagavond heeft het model opnieuw van zich laten horen op Instagram en licht haar kritische uitspraken opnieuw toe:

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.