Terug

Volg Shownieuws

Dinand volgt met nieuw album 'het pad van de muziek'

Dinand volgt met nieuw album 'het pad van de muziek'

Nieuws

14 mei 2021, 09:44

Het album lag in maart vorig jaar al klaar, maar door de coronacrisis liet het even op zich wachten. Nu is de eerste soloplaat van Dinand Woesthoff, Luck of Birth, eindelijk daar.

"Je mag als artiest muziek vinden en je mag het doorgeven, maar het is nooit jouw eigendom", vertelt hij aan het ANP. "Je hebt echt geluk als je iets mag vinden."

Veel mensen kennen Woesthoff waarschijnlijk uit de succesvolle band Kane, waarmee hij hits als No Surrender en Rain Down on Me scoorde. Vergelijken met vroeger doet hij echter niet. "Ik vind het niet eng om dit proces nu alleen door te maken, in plaats van met een band", vertelt de 48-jarige zanger. "Alle nummers zijn akoestisch opgenomen en het nummer vraagt zelf om wat het nodig heeft. Alles wat op het pad van een liedje ligt, komt er vanzelf naartoe."

Verrassing

Op de plaat staan tien nummers. Alle gaan ze over het huidige leven van Woesthoff, bijvoorbeeld over het verlies van zijn ouders. "Het schept allemaal een beeld van hoe mijn leven er nu uit ziet. Als dat plaatje niet meer bij mijn leven past, komt er misschien wel nieuwe muziek", vertelt hij. "Of niet. Dat blijft allemaal een verrassing, ook voor jezelf."

Ook deze plaat was een verrassing voor Woesthoff. "Na Kane heb ik heel bewust gekozen om alles los te laten, maar toen laaide er toch een vuur in mij op", vertelt hij. Woesthoff jaagt dan ook zeker niet op hits, zoals hij dat met Kane ook niet deed. "Het moet je overkomen. Je moet nummers schrijven omdat je het wilt. En omdat je ze mag vinden. Zo moet het geloof ik zijn."

Ronald Molendijk sprak vorige maand voor de online serie Valt uit de toon uitgebreid met Dinand Woesthoff en dat interview is bovenaan het artikel te zien.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.