Terug

Volg Shownieuws

'Dirk Kuyt gebruikte verboden middel op WK 2010'

'Dirk Kuyt gebruikte verboden middel op WK 2010'

Nieuws

22 aug 2017, 19:04

Dirk Kuyt is tijdens het WK 2010 positief getest op een verboden middel dat op de dopinglijst van de FIFA staat, zo hebben de Russische hackers van Fancy Bears ontdekt. Het ging om de steroïden dexamethason, een medicijn dat hij gebruikte als pijnbestrijding voor zijn wortelkanaalbehandeling. Kuyt had toestemming om het middel te gebruiken.

In een reactie aan het AD laat Dirk Kuyt weten dat hij tijdens het WK naar de tandarts ging wegens kiesklachten. De bondsarts Gert-Jan Goudswaard was daarbij aanwezig en heeft na afloop van de wortelkanaalbehandeling een medisch attest aangevraagd, een geschreven verklaring waarin de arts het gebruik van een geneesmiddel met dopinggeduide stoffen goedkeurt. ''Dat is geheel volgens de regels gegaan", aldus Kuyt.

Op de lijst waarbij medicijngebruik geoorloofd is, komen nog een aantal andere bekende voetballers, zoals Gabriel Heinze en Carlos Tevez. De hackers hebben nog meer documenten gelekt. Daaruit blijkt dat er 160 positieve dopingtesten in 2015 waren.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.