Terug

Volg Shownieuws

Disney-fans boos na keuze voor donkere Ariel

Disney-fans boos na keuze voor donkere Ariel

Nieuws

5 juli 2019, 13:28

Een deel van de Disney-fans is op oorlogspad omdat de donkere actrice Halle Bailey de iconische rol van Ariel gaat spelen in de live-action remake van The Little Mermaid. Ze zijn het niet eens met de casting en vinden dat de makers zo dicht mogelijk bij het origineel hadden moeten blijven.

Volgens de boze Disney-fans moet de onderwaterprinses rood haar, een blanke huid en blauwe ogen hebben, precies zoals in de originele tekenfilmversie uit 1989. Ze plaatsen op sociale media massaal plaatjes van de 'oude' Ariel. "Dit is de echte. Niet dat ding dat jullie op jullie pagina hebben", schrijft iemand. "Stop met het verpesten van Disney-klassiekers", roept een ander. "Ik weet zeker dat je een goede actrice bent, maar de live-action versie moet zo veel mogelijk op het origineel lijken."

De keuze voor de 19-jarige Halle, vooral bekend van het r&b-duo Chloe x Halle, levert overigens ook een hoop positieve reacties op. "Toen ik jonger was, hield ik van The Little Mermaid omdat Ariel net zulk haar als mij had. Dat was heel belangrijk voor me, de mensen waren gemeen", schrijft iemand. "Nu krijgt een andere groep kinderen een kleine zeemeermin die op hen lijkt. Vertegenwoordiging is erg belangrijk voor kinderen."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.