Terug

Volg Shownieuws

Dit zijn de grote winnaars van de Gouden Kalveren

Nieuws

30 sep 2022, 22:52

Knor, Narcosis en Do Not Hesitate hebben vrijdagavond de meeste prijzen gewonnen tijdens de uitreiking van de Gouden Kalveren. De drie films sleepten ieder drie beeldjes in de wacht.

Alle drie de films maakten kans op de prijs voor Beste Film, maar die prijs ging naar Knor. De animatiefilm won ook het Gouden Kalf voor Beste Production Design en Beste Regie.

Narcosis, de Nederlandse Oscarinzending, verzilverde drie van de vier nominaties. Actrice Thekla Reuten won voor haar hoofdrol haar allereerste Gouden Kalf. De film werd ook gekroond voor Beste Camera en Beste Costume Design. Do Not Hesitate, de Nederlandse Oscarinzending van vorig jaar, was acht keer genomineerd. De film won voor Beste Montage, Beste Bijrol en Beste Scenario.

De prijs voor Beste Hoofdrol Dramaserie ging naar Jeroen Spitzenberger voor Het jaar van Fortuyn, over politicus Pim Fortuyn. Charlie Chan Dagelet won het beeld voor haar bijrol in Dirty Lines, een serie over sekslijnen.

Linda de Mol op Nederlands Film Festival

Ook Linda de Mol trad voor het eerst weer in de openbaarheid op het Nederlands Film Festival. Ze reikten samen met Peter Paul Muller een Gouden Kalf uit aan filmmaker Will Koopman. De beelden daarvan bekijk je bovenaan de pagina

Meer over Narcosis, bekijk je in de video hieronder

Thekla Reuten wint Gouden Kalf voor Narcosis
0:13
Thekla Reuten wint Gouden Kalf voor Narcosis



Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.