Terug

Volg Shownieuws

Dit zijn de kanshebbers bij de Billboard Music Awards

Dit zijn de kanshebbers bij de Billboard Music Awards

Nieuws

15 mei 2022, 19:34

De 2022 Billboard Music Awards, de muziekprijzen van het bekende Amerikaanse muziekblad en hitlijstsamensteller Billboard, worden zondag uitgereikt. Dat gebeurt in de MGM Grand Garden Arena in Las Vegas. Artiest Sean 'Diddy' Combs gaat de awardshow presenteren.

De grootste kanshebber van de avond is The Weeknd, die vorig jaar met tien beeldjes de grote winnaar was. De Canadese zanger is deze editie met zeventien nominaties, voor onder meer beste mannelijke artiest, het vaakst genomineerd. Onder de vrouwen is Doja Cat een grote kanshebber met veertien nominaties. Verder maken onder anderen Kanye West, Olivia Rodrigo, Justin Bieber en Taylor Swift kans op meerdere prijzen.

De 51-jarige Mary J. Blige, bekend van nummers als Family Affair en No More Drama, neemt de Icon Award in ontvangst voor haar bijdrage aan de muziekindustrie. De r&b-zangeres is de elfde winnaar van de prijs, die eerder naar onder anderen Stevie Woner, Jennifer Lopez en P!nk ging.

Combs won in 1997 zelf zijn eerste Billboard Music Award met zijn debuutalbum No Way Out. De rapper verscheen in 2017 voor het laatst op het podium van de awardshow. Toen bracht hij een eerbetoon aan Notorious B.I.G., die dat jaar zijn 45e verjaardag zou hebben gevierd.

De Billboard Music Awards worden sinds 1990 uitgereikt. De genomineerden en winnaars worden onder meer bepaald op basis van hoe vaak een artiest is gestreamd en gedraaid op de radio en de fysieke albumverkoop.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.