Terug

Volg Shownieuws

Dit zijn de winnaars van de Dutch Podcast Awards

Nieuws

14 nov 2022, 23:32

De podcast Achter Gesloten Deuren is uitgeroepen tot beste podcast van het jaar tijdens de Dutch Podcast Awards. De productie van het Financieele Dagblad (FD) won ook de categorieprijs voor Business. De Dutch Podcast Awards zijn een initiatief van BNR Nieuwsradio en werden dit jaar voor de vijfde keer uitgereikt.

Achter Gesloten Deuren gaat over de omstreden zakenman Gerard Sanderink, die afgelopen jaren veel in het nieuws is geweest vanwege de ruzie met zijn voormalige geliefde Brigitte van Egten. De podcast gaat over de verschillende gebeurtenissen rondom Sanderink, zoals rechtszaken tegen hem. De jury beschrijft de productie als "een onderwerp waar je alles over wilt weten, verpakt in een prachtige constructie waar de makers toegankelijke duiding aan toevoegen".

Andere prijswinnende podcasts zijn onder meer Marc-Marie & Aaf Vinden Iets van Marc-Marie Huijbregts en Aaf Brandt Corstius in de categorie Meningen & Maatschappij en Dinocast van Maarten van Rossem en Gijs Rademaker in de categorie Wetenschap & Educatie.

Voor deze editie van de Dutch Podcast Awards zijn ruim 175.000 stemmen uitgebracht, die voor 80 procent meetelden voor de eindresultaten. De andere 20 procent kwam van een jury. Uiteindelijk werden 65 podcasts genomineerd.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.