Terug

Volg Shownieuws

'Dochter Henk Westbroek bedreigd om uitspraken vader'

Nieuws

14 sep 2021, 22:53

Henk Westbroek heeft zich de woede op de hals gehaald van veel 'coronakritische' Nederlanders. De zanger zegt dat zijn dochter hierdoor zelfs bedreigd wordt...

"Het horecabedrijf van mijn dochter en haar partner op de Mariaplaats 11 in Utrecht heet NOLA", schrijft Henk op Twitter. "Dit NOLA wordt sinds vanmiddag platgebombardeerd met gefantaseerde gruwelrecensies en bedreigingen."

De reden is volgens Henk een eerdere tweet. Hij las dat de prikcijfers in Kanaleneiland laag waren en tweette daarom dat een prikplicht niet zou misstaan. Dat zorgde voor talloze haatreacties en vooral dochter Chrissie is daar nu de dupe van. "Omdat de Pa van dochterlief niet veel opheeft met Willem Engel en consorten", aldus Henk. Hij voegt hier de hashtag 'wappies' aan toe.

Aangifte

Henk schrijft dinsdag stappen te gaan ondernemen. "Ik heb nog nooit van mijn leven de moeite genomen om aangifte van bedreiging te doen. Maar morgen komt het ervan, want van mijn dochter moet tuig afblijven."

Op Twitter wordt geschokt gereageerd. "Wat een gekken, terecht dat je aangifte doet" en "Wat afschuwelijk, ik geef je groot gelijk" wordt er bijvoorbeeld geschreven.

Anderen vinden dat Henk met de tweet teveel generaliseert. "Bedreigingen zijn niet toelaatbaar, maar wat heeft dit met W. Engel te maken? Stigmatisatie?" Ook Willem Engel zelf zegt er niks mee te maken te hebben. "Waar gaat dit over?" tweet hij.

Video

In de video bovenaan de pagina vertelt Henk alles over de heftige bedreigingen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.