Terug

Volg Shownieuws

Dolly Dots komen weer bij elkaar!

Nieuws

29 jan 2020, 11:57

De Dolly Dots gaan weer concerten geven. Dit is zojuist bekend gemaakt op een persconferentie in Amsterdam. Angela Groothuizen, Angéla Kramers, Esther Oosterbeek, Patty Zomer en Anita Heilker komen terug met een uitgebreide theatertour!

De Dolly Dots trappen de theatertournee Sisters on tour af in het nieuwe Luxor Theater in Rotterdam. Daarna trekken ze langs dertig steden in het hele land. Na shows in onder meer Haarlem (31 oktober), Zwolle (6 november), Maastricht (17 november), Arnhem (19 december) en Utrecht (15 januari 2021) sluiten de Dolly Dots hun concertreeks af in het Koninklijk Theater Carré in Amsterdam (4 en 5 februari 2021).

Tijdens de shows brengen de Dolly Dots niet alleen hun grootste hits ten gehore, ze vertellen ook hoe het was om in de jaren tachtig onderdeel te zijn van een populaire meidengroep. Ze hebben er zin in. "Het theater heeft echt iets extra’s. Een kleinere zaal is heel intiem. Dat past goed bij wat we gaan doen", zegt Angela. Volgens Esther wordt het voor de fans "een feest der herkenning". In de video hierboven is een compilatie te zien van de populaire groep.

Inmiddels is het ruim veertig jaar geleden dat de Dolly Dots zijn opgericht en ze scoorden in de jaren 80 vele hits in binnen- en buitenland. Ze kregen zelfs een eigen tv-serie en er werd ook een film over de meiden gemaakt. In 1988 gingen ze uit elkaar, maar in 2007 maakten de Dots een glorieuze comeback! Ze traden op bij Vrienden van Amstel en ze gaven drie concerten in Ahoy.

Ook in 2008 bleven ze optreden, maar helaas kreeg Ria Brieffies, één van de leadzangeressen, in dat jaar het slechte nieuws te horen dat ze ongeneeslijk ziek was. Ria overleed op 20 juli 2009 aan de gevolgen van longkanker.

Na haar overlijden besloten de Dots nooit meer te zullen optreden. Toch maakten ze in 2016 een uitzondering voor de Toppers: ze kwamen toch weer eenmalig bij elkaar om op 13, 14 en 15 mei 2016 een gastoptreden te geven in de Amsterdam Arena. Daarmee lieten ze een grote wens van Ria uitkomen... En nu, bijna 4 jaar later komen de Dolly Dots opnieuw bij elkaar.

https://www.instagram.com/p/B75xIkeBL93/

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.