Terug

Volg Shownieuws

Dylan Haegens laat collega's met rust bij coronaproof première

Dylan Haegens laat collega's met rust bij coronaproof première

Nieuws

1 juli 2020, 16:33

Voor de Utrechtse bioscoop Kinepolis Jaarbeurs wordt woensdagmiddag de rode loper uitgerold voor de eerste coronaproof première in Nederland, die van De Piraten van Hiernaast. Dylan Haegens kan niet wachten om na maanden eindelijk weer eens "onder de mensen" te zijn.

"Ik heb er heel erg naar uitgekeken", vertelt Dylan tegen BuzzE voorafgaand aan de première. De YouTube-ster heeft voor de film de stem van een papegaai ingesproken. "Het is een grote verrassing hoe het is geworden. En hoe zo’n coronaproof première is."

Cast en genodigden lopen over de rode loper, maar moeten daarbij wel afstand houden. Ook worden de gasten verspreid over meerdere zalen, met maximaal honderd mensen per zaal. "Het is redelijk kleinschalig gehouden. En tussen iedereen in de zaal zit extra ruimte", zegt Dylan, die al een meet and great achter de rug heeft. "Daar moest ik ook wat meer afstand houden dan ik normaal bij fans doe. En vooraf de handen ontsmetten. Ja, dat blijft wel apart."

Panisch

Geen handen schudden en afstand houden gaat inmiddels redelijk vanzelf. Maar jammer is het wel, vindt Dylan. "Net zag ik Ilse Warringa. Normaal zou ik die even knuffelen bijvoorbeeld. Dat kan nu helaas niet. Maar ik ben blij dat zo’n première weer door kan gaan. Dan krijg ik ook weer een beetje echte feedback van mensen die mijn video’s kijken, in plaats van online."

De desinfecterende gel heeft hij voor de gelegenheid niet meegenomen. "In het begin was ik wel redelijk panisch. Ik volgde het nieuws heel erg en dan hoor je zoveel negatieve berichten. Die cijfers over het aantal overleden mensen vond ik heel heftig." Nu de aantallen minder zijn, zakt bij de 27-jarige Limburger de spanning. "Gelukkig is het een film voor jongeren, niet voor een risicogroep", grapt hij.

De Piraten van Hiernaast zou eigenlijk al op 22 april verschijnen, maar de release werd vanwege de sluiting van de bioscopen verschoven. De film gaat over het saaie kustplaatsje Zandwijk aan Zee dat op stelten wordt gezet door de komst van de zwaardvechtende en rum drinkende piratenfamilie Donderbus. De hoofdrollen worden vertolkt door Tygo Gernandt, Egbert-Jan Weeber, Ilse Warringa en Anne-Marie Jung.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.