Terug

Volg Shownieuws

Een nieuwe grote klus voor Freek Vonk

Nieuws

21 apr 2022, 10:50

Bioloog Freek Vonk wordt vanaf 4 juni de nieuwe stem van de BBC-natuurseries die de EO op NPO1 uitzendt. De eerste drie series die Vonk inspreekt, zijn The Mating Game, Eden en The Green Planet.

"Al jarenlang maak ik voor de NPO tv-programma’s over de natuur", vertelt Vonk. "Daarmee probeer ik zoveel mogelijk mensen, jong en oud, dwars door alle lagen van de bevolking, te laten zien hoe ongelooflijk mooi en bijzonder de natuur en de dierenwereld zijn.

Twee maanden geleden werd Freek tijdens opnames gebeten door een tijgermeerval. De video hiervan zie je bovenaan deze pagina. "Dat ik nu ook de stem van de EO-natuurseries op NPO 1 mag worden, en daarmee een beetje in de voetsporen mag treden van David Attenborough, is niet alleen fantastisch, maar natuurlijk ook een enorme eer."

The Mating Game, waarin te zien is hoe dieren elkaar versieren, gaat zaterdag 4 juni van start. Dit maakte de omroep donderdag bekend. De serie laat zien hoe dieren op verschillende fascinerende manieren aan hun partners komen. Bioloog Vonk is hoogleraar aan de VU en verbonden aan Naturalis in Leiden. Hij is al tien jaar niet meer weg te denken uit de Nederlandse media.

De EO heeft een jarenlange traditie opgebouwd met haar natuurseries. De uitzendingen worden doorgaans hoog gewaardeerd door de Nederlandse kijker. Verschillende series behaalden de afgelopen jaren een ruime 8 als waarderingscijfer en trokken meer dan 1,5 miljoen kijkers. Dat Freek niet stil zit, weet iedereen. Ook in zijn vrije tijd zoekt Freek de adrenaline op. Kort geleden heeft Freek samen met zijn grote liefde, Franka Vedder, geskydived. De video van het skydiven bekijk je hieronder.

Freek Vonk en vriendin aan het skydiven
0:41
Freek Vonk en vriendin aan het skydiven

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.