Terug

Volg Shownieuws

Emile Ratelband: 'Ik ben geen vrouwenhater'

Nieuws

10 juli 2022, 10:47

Emile Ratelband zegt absoluut geen vrouwenhater te zijn. In een interview met Panorama stelt hij dat het grootste vooroordeel over hem totale onzin is...

“Dat is altijd al een groot verwijt geweest, dat ik zo’n enorme vrouwenhater ben", zegt hij tegen het tijdschrift. "Is helemaal niet waar. Ik ben gewoon eerlijk en duidelijk. In de media, in mijn werk én in mijn privéleven."

Emile is klaar met Nederland en verhuisd naar Thailand, onder andere omdat hij de mannen te vrouwelijk vindt geworden. "Ik ben vertrokken omdat de kerels in Nederland geen echte kerels meer zijn. Er lopen 71 soorten genders rond. De meesten mannen zijn halve wijven geworden, of homo. Daarmee wil ik niet zeggen dat ik iets tegen homo’s heb. Wat ik bedoel te zeggen: er is in Nederland niemand meer die zijn bek durft open te trekken."

Hij denkt dan ook dat de meeste Nederlanders blij zijn met zijn emigratie. “Verheugd. De meeste mensen vinden mij natuurlijk een enorme klootzak. Omdat de meeste mensen halve wijven zijn. Maar ze hebben wel een beetje gelijk."

'Van dat balkon gesodeflikkerd'

“Vorige week was ik bij een vriendje in Nederland op bezoek", vertelt Emile vervolgens in het interview. "Steekt ie een sigaretje op, begint dat wijf van hem meteen te zeiken. Of ie dat ding misschien op het balkon wilde oproken. Ik vraag aan die gozer: wie betaalt hier de hypotheek? Jij? Nou dan!"

Dit maakt Emile woest. “Laat dat wijf de tyfus krijgen, man! Als dat mijn wijf was geweest, had ik haar zo van dat balkon gesodeflikkerd. Nou, zijn vrouw zat er naast en hoorde het mij allemaal zeggen. Ze kromp helemaal in elkaar. Tja, je hebt wel gelijk, zei die vent toen."

Documentaire

Emile zegt in het interview ook absoluut niet blij te zijn met de driedelige serie Op hete kolen over zijn leven. Videoland en producent FCCE hoeven die echter niet aan te passen. Dat heeft de rechtbank Amsterdam in juni laten weten. Emile had een kort geding aangespannen tegen de makers.

Emile was niet tevreden met het beeld dat de serie van hem schetste. Hij had hierover echter heldere afspraken gemaakt met de makers. "De documentaire is niet in strijd met daarover gemaakte afspraken en levert ook geen volstrekt vertekend beeld op", aldus de rechtbank in een schriftelijke uitspraak. "De documentaire hoeft dan ook niet te worden aangepast."

De makers volgden Emile tijdens zijn voorbereidingen voor zijn emigratie naar Thailand met zijn twaalfjarige zoon Emilio. Ondertussen probeert regisseur Roy Dames te duiden wie Emile Ratelband nou écht is. Volgens de positiviteitsgoeroe zou Dames hier niet in geslaagd zijn. Hij had het team echter carte blanche gegeven om alles te draaien dat zij meemaakten in de maanden dat zij met hem meeliepen.

Het is niet de eerste rechtszaak die Emile verliest. In 2018 eiste hij dat zijn leeftijd in de burgerlijke stand werd aangepast van 69 naar 49, omdat hij zei dat hij zich twintig jaar jonger zou voelen dan zijn werkelijke leeftijd. De rechtbank oordeelde toen dat "de wet hiervoor geen ruimte biedt".

Ratelband eist - voor de rechter! - dat hij 20 jaar jonger wordt
1:33
Ratelband eist - voor de rechter! - dat hij 20 jaar jonger wordt

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.