Terug

Volg Shownieuws

Enorme opluchting voor Maxime Meiland

Nieuws

12 sep 2024, 11:27

Donderdag komt er fijn nieuws naar buiten voor Maxime Meiland. Ze hoeft namelijk niet onder ede te getuigen over de vermeende verkrachting waar zij in 2010 slachtoffer van zou zijn geweest. Een verzoek hierover van de man die zij daarvan beschuldigd (zie video) is door de rechtbank in Den Haag afgewezen.

De rechter vindt de psychische belasting die zo'n verhoor voor Maxime zou betekenen doorslaggevend om het verzoek af te wijzen. De vermeende dader is veroordeeld tot het betalen van de proceskosten.

Sébas Diekstra en Allon Kijl, de advocaten die Maxime bijstaan, zijn blij met de beslissing van de rechter. Zij vinden "het niets minder dan terecht" dat de rechtbank het verzoek heeft afgewezen. "Daarbij is het goed om te constateren dat de onnodige psychische belasting van cliënte bij een getuigenverhoor een doorslaggevende rol heeft gespeeld. We zijn blij voor cliënte dat zij dit niet hoeft te ondergaan."

Tekst gaat verder onder de video.

Shownieuws-tafel over nieuw hoofdstuk zaak Maxime Meiland
7:54
Shownieuws-tafel over nieuw hoofdstuk zaak Maxime Meiland

In mei werd bekend dat het Openbaar Ministerie het onderzoek naar Maximes aangifte van verkrachting heeft afgerond en dat er geen ondersteunend bewijs voor was gevonden. Eerder werd al een aangifte van smaad door de vermeende dader geseponeerd. De realityster had over de verkrachting geschreven in haar biografie. Het incident zou hebben plaatsgevonden in de zomer van 2010 in Lisse.

Maxime Meiland: gemengde gevoelens na sluiten verkrachtingszaak
2:28
Maxime Meiland: gemengde gevoelens na sluiten verkrachtingszaak

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.