Terug

Volg Shownieuws

Erland Galjaard vertrekt als adviseur bij Talpa

Nieuws

10 mrt 2023, 16:42

Erland Galjaard, de echtgenoot van SBS6-presentatrice Wendy van Dijk, vertrekt bij Talpa Network. De voormalig programmadirecteur van RTL was daar de afgelopen jaren actief als adviseur. Hij heeft zijn contract beëindigd om zich te kunnen focussen op andere projecten, heeft Talpa vrijdag bekendgemaakt.

"Ruim vier jaar geleden koos ik ervoor om als parttime adviseur aan het werk te gaan voor Talpa Network. Het met een team helpen bouwen aan de zenders, creëren van eigen formats en merken, was niet alleen een geweldige nieuwe uitdaging en enorm leuk, maar bleek ook arbeidsintensiever dan vooraf ingeschat", zegt de 55-jarige Galjaard. Volgens hem werden "de afgesproken drie dagen er al snel vijf of soms zelfs meer".

"Logisch ook, want er was en is werk aan de winkel. Dat betekende wel dat er weinig tijd over was voor de andere projecten die ik naast mijn adviesrol bij Talpa Network de afgelopen jaren heb opgezet, onder andere in de muziek, events en het onderzoeken van nieuwe startups. Nu de fusie niet doorgaat zal het werk er niet minder om worden en geloof ik dat nu het moment is aangebroken om meer aandacht en tijd te gaan besteden aan die projecten waar ik óók veel plezier aan beleef, en me meer als zelfstandig ondernemer / adviseur te ontwikkelen", besluit hij.

Talpa laat weten Galjaard dankbaar te zijn "voor zijn niet aflatende inzet". "Er zijn weinig mensen in ons vakgebied die het bouwen van een uitzendschema zo beheersen als hij", zegt Talpa-baas John de Mol. "Ik begrijp zijn wens om te ondernemen als geen ander. Wil hij zo’n stap nog een keer maken dan is nu het moment. Ik wens hem daar dan ook veel succes bij."

Galjaard ging in februari 2019 aan de slag voor Talpa als strategisch adviseur. Dat was bijna een jaar nadat hij RTL na 21 jaar verliet.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.