Terug

Volg Shownieuws

Ernst Daniël Smid in Meiland-podcast: 'Uit depressie gekomen'

Ernst Daniël Smid in Meiland-podcast: 'Uit depressie gekomen'

Nieuws

19 aug 2022, 21:13

In de meest recente aflevering van de podcast Wat Goéééd. De positieve podcast met Martien Meiland & Erica Renkema vertelt Ernst Daniël Smid weer dolgelukkig te zijn na zijn operatie, dat is weleens anders geweest... De zanger kampte met depressies door de ziekte van Parkinson waaraan hij lijdt. Het openhartige gesprek bekijk je in de video hierboven.

Door middel van Deep Brain Stimulation (DBS) heeft Ernst nu veel minder last van trillingen en voelt hij zich mentaal en fysiek stukken beter. "Ik kan weer gewoon praten, jullie kunnen me verstaan."

De zanger vertelt dat zijn radioprogramma hem was afgenomen omdat er destijds werd gedacht dat hij dronken was. Inmiddels kan dat niet meer over hem gezegd worden dankzij de succesvolle operatie. Hij vertelt dat veel mensen die net als hij lijden aan Parkinson daarentegen bang zijn voor een dergelijke operatie, "boren in de hersenen". Martien stipt aan dat Ernst een voorbeeld is van hoe zo'n operatie uit kan pakken.

'Kan niet slechter'

Ernst heeft niet lang hoeven nadenken over het al dan niet ondergaan van DBS. "Ik had ook het gevoel met al dat getril: het niet slechter kon worden. Je kunt alleen vooruit gaan.... Ik zit in een heel nieuwe wereld. Ik kan weer praten, ik kan weer typen, ik kan weer een beetje schrijven", vertelt de zanger opgewekt. "Ik ben hartstikke gelukkig!"

"Ik heb ook echt tijden gehad dat ik het niet zag zitten. Dan dacht ik: 'Daar zit ik dan alleen op mijn flatje, voor wie zou ik doorgaan?' Die depressie moet je zelf toch uit zien te komen. Voor mijn kinderen ben ik eruit gekomen."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.