Terug

Volg Shownieuws

Evgeniy Levchenko: 'vader sinds oorlog Oekraïne niet gesproken'

Nieuws

14 juni 2022, 14:40

Evgeniy Levchenko (44), ook bekend als 'Lev', geeft samen met zijn vrouw Victoria Koblenko (41) een interview aan maandblad Linda. Hierin vertelt de voormalig profvoetballer onder andere over de familiebanden ten tijde van de oorlog in Oekraïne.

In de LINDA van deze maand, spreekt het stel over de situatie in Oekraïne en wat dit met hen doet.

Russische vader

Voor de in Oekraïne geboren Lev, is het ingewikkeld dat zijn vader een rasechte Rus is die er bovendien pro-Russische gedachtegoed op nahoudt. Vader en zoon hadden dan ook geregeld ruzie, maar sinds de oorlog in Oekraïne die is uitgebroken op 24 februari, hebben zij geen contact meer.

"Ik heb hem niet gebeld en hij mij niet. Omdat ik weet dat het zal uitlopen op een heftige confrontatie", vertelt Lev openhartig. "Dus ik durf hem gewoon niet te bellen."

Kind en oorlog

Het is lastig geweest voor Lev en Victoria om de situatie uit te leggen aan hun vijfjarige zoontje Kiy. Doordat het stel zelf diep onder de indruk was en beelden bekeek van 'explosies en surrealistische beelden' in hun land van herkomst, konden ze hun emoties niet goed verbergen.

"Dan moet je je kind van vijfeneenhalf ineens gaan uitleggen wat oorlog is. Later die week belde Lev mij: ‘Zadelen we Kiy niet op met een trauma door hier zo eerlijk over te zijn?’ Het is de tweede keer dat ik Lev heb horen huilen", vertelt Victoria.

Missie

Victoria en Lev waren onlangs aanwezig op de rode loper van de FHM 500-uitreiking omdat zij een 'missie' hebben. Het koppel is een initiatief begonnen om "de slachtoffers van Oekraïne weer te kunnen helpen opbloeien. Over een paar weken zien we jullie graag terug bij het lanceren van dat initiatief waarmee we dus heel veel geld hopen op te halen voor de slachtoffers." Bekijk de video hierover bovenaan de pagina.

LINDA maand juli 2022:

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.