Terug

Volg Shownieuws

Facebook schorst account van Trump voor onbepaalde tijd

Facebook schorst account van Trump voor onbepaalde tijd

Nieuws

7 jan 2021, 17:41

Facebook heeft de accounts van president Donald Trump op Facebook en Instagram voor onbepaalde tijd geschorst vanwege de bestorming van het Capitool woensdag. De schorsing duurt in ieder geval tot na de machtsoverdracht op 20 januari. Oprichter van het sociale medium Mark Zuckerberg zegt in een post op Facebook dat het bedrijf zo wil voorkomen dat Trump het platform gebruikt om op te roepen tot geweld.

Facebook is voor Trump niet het belangrijkste sociale medium. Hij gebruikt vooral Twitter. Daar werd hij ook tijdelijk geschorst, maar na het verwijderen van een aantal berichten wordt zijn account donderdag weer geopend.

"Wij geloven dat het risico te groot is om de president toe te staan gebruik te maken van onze diensten", schrijft Zuckerberg. "Daarom hebben we zijn accounts op Facebook en Instagram voor onbepaalde tijd geblokkeerd. Dat duurt zeker de komende twee weken tot na de machtsoverdracht."

Zuckerberg noemt Trumps berichten schokkend. "Zijn beslissing om dit platform te gebruiken om de daden van zijn aanhangers goed te praten in plaats van te veroordelen heeft veel mensen in de VS en over de wereld geschokt."

Ook live-streamingplatform Twitch maakte donderdag bekend het account van Trump afgesloten te hebben. "Gegeven de huidige buitengewone omstandigheden en de opruiende retoriek van de president, denken wij dat dit een noodzakelijke stap is om onze gemeenschap te beschermen en te voorkomen dat Twitch gebruikt wordt om aan te zetten tot verder geweld", aldus het platform.

Twitch deed het account van Trump afgelopen juni ook tijdelijk op slot vanwege hatelijk gedrag. De president heeft er ruim 150.000 volgers.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.