Terug

Volg Shownieuws

Fajah Lourens boos op Nederlandse overheid

Fajah Lourens boos op Nederlandse overheid

Nieuws

26 okt 2020, 16:02

Fajah Lourens is boos op de Nederlandse overheid. De dieet- en fitnessgoeroe vindt dat Nederland vreselijk heeft gefaald in de aanpak van het coronavirus...

In The Friday Move op BNR Nieuwsradio gaat Fajah in gesprek met Wilfred Genee en Sjuul Paradijs, voormalig hoofdredacteur van de Telegraaf. Fajah, die eerder complottheorieën deelde over het coronavirus, vindt het bizar dat er sinds de eerste golf weinig lijkt veranderd.

"Zeven maanden geleden werd het gewoon beslist zonder na te denken over de economische en de psychologische gevolgen", zegt ze op de radio. "Nu zijn er nog steeds geen extra bedden geregeld en personeel in die zeven maanden."

"Wat hebben we geleerd van de vorige keer?" vervolgt Fajah. "Helemaal niks. Dan kunnen we nu wel weer gaan lullen over te weinig ziekenhuisbedden, maar daar hebben we zeven maanden de tijd voor gehad."

Wartaal

Sjuul Paradijs vindt dit onzin. Of zoals hij zegt: "Met alle respect, ik vind het wartaal. Je ziet dat de ziekenhuizen beter zijn voorbereid."

Fajah is het daar duidelijk niet mee eens. "Ze hebben gefaald in het bijschalen. Misschien had er een noodziekenhuis moeten komen of andere mogelijkheden om ervoor te zorgen dat nu niet weer hetzelfde gebeurt."

Ze hoopt dat mensen minder bang worden voor het virus, ondanks de 10.000 besmettingen die er per dag bijkomen. "Je merkt dat heel veel mensen heel angstig zijn en dat is heel erg slecht voor je gezondheid. Stress is op dit moment nog steeds doodsoorzaak nummer één, boven corona."

10.353 nieuwe coronagevallen

Tussen zondagochtend en maandagochtend werden weer 10.353 nieuwe coronagevallen geregistreerd. Op zondag had het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) 10.208 positieve tests gemeld. Het waren er aanvankelijk 10.211 maar dat is bijgesteld.

Het aantal sterfgevallen steeg afgelopen etmaal met 26. Dat wil niet zeggen dat al deze mensen in de afgelopen 24 uur zijn overleden. Zulke informatie wordt soms met wat vertraging doorgegeven. Tussen zaterdagochtend en zondagochtend waren 27 sterfgevallen gemeld.

Sinds het begin van de uitbraak zijn ruim 301.000 mensen in Nederland positief getest. In de afgelopen zeven dagen zijn meer dan 65.000 nieuwe besmettingen gemeld.

Veel BN'ers zijn inmiddels voor een strengere lockdown. Zo ook Wolter Kroes, zo vertelde hij onlangs in Shownieuws.

Wolter Kroes en Richard Groenendijk willen strenge regels
1:26
Wolter Kroes en Richard Groenendijk willen strenge regels

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.