Terug

Volg Shownieuws

Favor Talents gaat diversiteitswens in contracten zetten

Favor Talents gaat diversiteitswens in contracten zetten

Nieuws

17 sep 2020, 00:51

Favor Talents gaat voortaan aansturen op meer diversiteit binnen de cast en crew op filmsets. Dat blijkt uit een artikel van NRC. Het managementbureau vertegenwoordigt onder anderen acteurs Hadewych Minis, Romana Vrede en Walid Benmbarek.

"Zeker de helft van de zeventig namen die wij vertegenwoordigen, passen net als wijzelf niet in het witte, heteronormatieve spectrum", vertelt Benny Stroet van Favor Talents aan de krant. Zo moet er onder andere gestreefd worden naar "een samenstelling van cast & crew die een actuele afspiegeling vormt van de maatschappij."

Zo zijn groepen zoals LHBTIG+'ers, mensen van kleur en vrouwen nog steeds slecht vertegenwoordigd, vindt Stroet. "Niet alleen voor en achter de camera, maar ook in de verhalen die worden ontwikkeld."

Het bureau gaat ook bewust regisseurs werven die verhalen vertellen van weinig gerepresenteerde groepen. Wel benadrukt Stroet dat ze hiermee producenten niet willen dwingen, maar vooral voor bewustwording willen zorgen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network. Alle rechten voorbehouden. Geen tekst- en datamining.