Terug

Volg Shownieuws

Floor Jansen zet zich in voor platenzaken

Nieuws

23 apr 2022, 08:46

Floor Jansen vindt dat het voor muziekliefhebbers mogelijk moet blijven om albums en platen fysiek in de winkel te kopen. De Nightwish-frontvrouw, dit jaar de ambassadeur van Record Store Day, hoopt dan ook dat platenzaken blijven bestaan. "Het gaat om de beleving", zegt de zangeres tegen het ANP.

"Ik heb de herinnering dat ik naar platenzaken ging om advies in te winnen, muziek ging uitzoeken en in de winkel luisterde op goede speakers. Ik gun het volgende generaties ook om die ervaring te hebben", zegt Jansen. "Je kan ook muziek tegenkomen die je anders niet hoort, dat moet blijven bestaan."

Dat is een belangrijke reden dat de zangeres ambassadeur wilde worden van Record Store Day, die zaterdag voor de dertiende keer in Nederland wordt georganiseerd om mensen met optredens en bijzondere releases naar platenzaken te krijgen. Maar daarnaast draagt haar band Nightwish fysieke platen en cd's een "warm hart" toe. "Onze fans kopen graag het fysieke product, dus daarmee pakken wij graag uit met bijvoorbeeld prachtig artwork."

Toch is Jansen zelf geen enorme "platenkoper" meer. "Ik verhuis vaak, dus het is een beetje onhandig om steeds dozen vol platen mee te moeten sjouwen."

Op Record Store Day zou Jansen optreden in meerdere platenzaken, vrijdag werd echter bekend dat ze griep heeft en niet kan komen. "Na zo lang er naar uit te hebben gekeken is het een bittere pil om te slikken. Als artiest met twintig jaar ervaring heb ik meerdere concerten gegeven terwijl ik mij niet goed voelde. Ik ga er het beste van maken en ik hoop me snel weer beter te voelen.”

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.