Terug

Volg Shownieuws

Francis van Broekhuizen noemt Hugo de Jonge 'charlatan'

Nieuws

17 apr 2021, 16:54

Sopraan Francis van Broekhuizen heeft zaterdagochtend op Instagram hard uitgehaald naar Hugo de Jonge. Ze meldde dat zij zich - op zijn zachtst gezegd - niet kon vinden in een uitspraak die hij donderdag tijdens het coronadebat heeft gedaan.

Hugo de Jonge zei tijdens dat debat o.a. dat mensen niet verplicht onderworpen worden aan een toegangstest. Je hóéft namelijk niet naar een restaurant, en je hóéft ook niet naar dat theater. Volgens De Jonge kun je ook naar dat theater gaan dat niet meedoet aan die toegangstesten, of überhaupt niet naar een theater gaan en een mooie dvd opzetten.

Vooral de zin over het opzetten van een dvd in plaats van naar het theater gaan, schoot bij Francis in het verkeerde keelgat. Ze noemde De Jonge in haar Insta-post zelfs een charlatan; een oplichter. Het zou hem volgens Francis niets interesseren dat de culturele sector al een jaar thuis zit en zijn vaccinatiebeleid zou volgens haar aan alle kanten rammelen.

Niet veel later verdween deze post van Instagram en verscheen er een filmpje, waarin ze haar uitspraken wat meer nuanceert.

Van Broekhuizen meldde daarin onder meer dat ze moeite heeft met betaalde testen, omdat in het begin werd gezegd dat die tests betaald zouden worden door de overheid. Volgens de sopraan zijn er mensen die daar geen geld voor hebben en dan niet naar het theater kunnen. 

Ook liet ze weten dat theatermakers al het langste thuiszitten. Dat doet haar veel. Niet iedereen beseft zich volgens haar dat een hoop mensen in haar sector al een jaar thuis zitten, failliet zijn gegaan of werkloos zijn geworden. En elke keer wordt er door het demissionair kabinet, Hugo de Jonge en Mark Rutte over de cultuursector weinig gezegd. Ze gaf aan enorm gefrustreerd te zijn, maar dat ze misschien wat genuanceerder had moeten reageren.

Frustratie

Maar als BN'er kan en mag je moeilijk dingen zeggen, meldde Francis. Zeker als het aankomst op bijvoorbeeld vaccinatiestrategieën. Het frustreert haar dat GGD's al jaren waarschuwen dat ze de zaken niet op orde hebben, omdat ze zijn wegbezuinigd. Ook laat ze weten dat ze nu in de overgang aan het schieten is en als ze dan iets ziet waar ze pissig van wordt, ze nu ook ineens helemaal wild wordt.  

Daarentegen snapt ze ook dat de politici aan allerlei dingen vastzitten. Maar er is geen touw meer aan vast te knopen, volgens Francis. Niet veel later verdween ook dit filmpje van Instagram.

Uiteraard heeft Shownieuws Francis zaterdag gecontact. Zij liet weten geen gelegenheid te hebben ons vandaag te woord te staan. Ook vertelde ze haar posts inmiddels weer verwijderd te hebben, omdat het blijkbaar in de context toch iets anders lag.

Disclaimer: Omdat Francis van Broekhuizen de twee posts inmiddels verwijderd heeft, kunnen wij deze niet laten zien.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.