Terug

Volg Shownieuws

Frank Dane en Coen Swijnenberg kijken uit naar Missie 538

Nieuws

17 dec 2021, 10:51

In de tweede editie van Missie 538 zetten de dj's van Radio 538 zich vanaf vrijdag niet langer in voor één goed doel, maar voor liefst twaalf liefdadigheidsinstellingen. Frank Dane en Coen Swijnenberg, die de missies samen met onder anderen collega's Sander Lantinga en Wietze de Jager hopen te volbrengen, kijken uit naar een hoop saamhorigheid. Onderling en met de luisteraars.

In Missie 538 zamelen de dj's van Radio 538 van 17 tot en met 24 december geld in voor specifieke doelen van verschillende instanties. Voor het Fonds Gehandicaptensport proberen de jocks bijvoorbeeld om elf gehandicapte sporters van sportrolstoelen en sportprotheses te voorzien. En voor het Nationaal Ouderenfonds willen ze twee bussen bekostigen waarmee ouderen uitstapjes kunnen maken. Luisteraars kunnen in ruil voor een donatie een plaatje aanvragen of zelf een actie opzetten. De dj's nemen - met inachtneming van de coronamaatregelen - zelf ook een kijkje bij verschillende acties.

"Het allerleukst is dat we dit echt samen met de luisteraars doen", zegt Frank Dane vlak voor de start van de missie tegen het ANP. "We zijn helemaal afhankelijk van de luisteraars, zij maken het succes. Het mooist vind ik het als iemand een actie heeft bedacht om geld in te zamelen, en dat zo'n actie echt gaat leven als die persoon ermee op de radio is geweest."

Ronald McDonald Kinderfonds

Een van de missies is voor het Ronald McDonald Kinderfonds. De radio-actie moet twee nieuwe huiskamers realiseren en Dane bezocht onlangs een al bestaande huiskamer van het fonds. "Ik sprak daar een moeder wier dochter onder een bus was gekomen. Dat meisje heeft drie weken in coma gelegen, meerdere operaties gehad; haar leven hing echt aan een zijden draadje", vertelt Dane.

"Inmiddels zat ze weer bij het gesprek en droomde ze weer van rennen. Haar moeder vertelde hoe belangrijk het was dat ze al die tijd in die woonkamer terechtkon. De andere optie is de kantine van het ziekenhuis of de gang, beide geen fijne plekken om zo lang te zijn. In die woonkamer mogen ook geen witte jassen komen, het is echt voor familie om bij te komen."

Stichting Hoogvliegers

Zijn collega Coen Swijnenberg kijkt persoonlijk erg uit naar de missie voor Stichting Hoogvliegers. De dj is buiten de missie om ook ambassadeur voor deze stichting die jaarlijks meerdere dagen voor zieke of gehandicapte kinderen organiseert. "Alles wat zij op zo'n dag organiseren heeft te maken met luchtvaart", zegt Swijnenberg. "Het hoogtepunt van de dag is dat ze een stukje mogen gaan vliegen. Zelf sturen of over hun eigen huis heen vliegen, net wat er mogelijk is." Swijnenberg helpt zelf ook mee op die dagen, vertelt hij. "Vooral bij de KMR, hun eigen toestel waarin ook brancards kunnen." Missie 538 probeert voor de stichting honderd vluchten met dat toestel te bekostigen.

Behalve in het volbrengen van de missies, heeft Swijnenberg ook veel zin in de intensieve samenwerking met zijn collega's gedurende de actieweek. "Normaal doet bijvoorbeeld Frank de ochtendshow, wij de middag en zit Wietze in het weekend. Nu zijn we echt met zijn allen met één ding bezig", zegt Swijnenberg. "Ik herinner me van vorig jaar dat ik zo opging in die flow dat ik bij het wakker worden al zin had om weer te beginnen. Ik hoop dat we die vibe nu ook weer te pakken krijgen en dat het ons lukt om dat gevoel op de radio uit te stralen."

Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.