Terug

Volg Shownieuws

Frank de Boer niet onder indruk van luchtpost van fans

Nieuws

12 juni 2021, 14:40

Bondscoach Frank de Boer gaat niet luisteren naar de supporters van Oranje die zaterdag een vliegtuigje boven het trainingsveld in Zeist lieten cirkelen, met een banner met daarop de tekst 'Frank, gewoon 4-3-3!'.

"Ik ga ook een vliegtuigje huren", grapte De Boer na de training op de persconferentie. "Alleen ik kies voor de tekst: bedankt voor de tip, maar het blijft 5-3-2. Ooh nee, ik moet van de keeperstrainer 1-5-3-2 zeggen."

De Boer vindt het jammer dat een systeem met vijf verdedigers in verband wordt gebracht met defensief voetbal. "We proberen altijd dominant te voetballen en dat willen we ook met dit systeem. 5-3-2 vind ik negatief klinken, met 3-5-2 heb je al minder verdedigers. We willen het spel in handen krijgen, dat betekent dat je vleugelverdedigers altijd vrij hoog staan. Ik denk dat we met deze opstelling de beste mensen op de goede plekken hebben. Spelers die het hele jaar top hebben gespeeld."

De Boer kreeg bijval van Georginio Wijnaldum. "De spelers zijn positief over 5-3-2", zei de aanvoerder van Oranje op het EK. "Het is ook meer hoe je het invult. Veel Nederlanders zijn gewend aan het systeem met drie aanvallers. Dan hebben ze snel een voorkeur. Maar dit systeem is goed ontvangen door de spelers. We hebben in de wedstrijden gezien wat we goed deden en niet goed deden en daar zijn we mee aan de slag gegaan. Dingen die slecht gingen, verliepen de afgelopen dagen op de trainingen al beter."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.