Terug

Volg Shownieuws

Frank Lammers wordt weer dolgelukkig van lachende mensen

Nieuws

1 juli 2021, 08:41

Acteur Frank Lammers merkt de afgelopen week opeens hoezeer hij lachende mensen heeft gemist in coronatijd. Dat vertelde hij in een interview op NPO Radio 1.

De Brabantse ster, bekend van Undercover en Michiel de Ruyter, realiseerde zich dat toen hij zondag Mathieu van der Poel de gele trui in de Tour zag veroveren.

"We hebben ons niet beseft hoeveel het met iemand doet als je andere mensen ziet lachen", aldus Lammers. "Daar word je gelukkig van. Heel even zag je onder het mondkapje van Mathieu die brede glimlach. Dat zie je nu op straat ook weer: mensen met plezier in hun gezichten. Dat hebben we anderhalf jaar niet gezien."

De acteur lanceert komende week op Pathe Thuis de film Herrie in Huize Gerri, een vervolg op zijn coronahit over een docent die thuis lesgeeft en plotseling een onlinehit wordt. "Alle docenten van Nederland zouden een bonus moeten krijgen, wat zij hebben gedaan is ongelooflijk", aldus Lammers. "Ik heb twee keer lesgegeven via Zoom: dat zuigt energie. Ik zag hoe mijn dochter erbij hing, met haar scherm op zwart terwijl ze alleen maar met haar smartphone bezig was. Alle docenten moeten elke dag kapot op de bank hebben gelegen."

Ja of nee

De twee Gerri-films draaide Lammers binnen twee weken. De productie nam aanzienlijk minder tijd in beslag dan de gemiddelde Nederlandse film, waarvan de productietijd zeker drie jaar in beslag neemt. "Als je bij een omroep of filmfonds een idee indient, ben je drie jaar verder voordat je het kan gaan maken. Dan loop je achter de feiten aan." Daar komt nog ook de bemoeienis vanuit de omroep bij, aldus Lammers: "Dan krijg je dramaturgen die van alles ongeveer hetzelfde willen maken."

Het is volgens de acteur een zegen dat streamingdiensten als Netflix anders denken. "Daardoor is er een veel korter pad gekomen. Netflix en andere streamingdiensten doen niet wat de omroepen en de fondsen doen. Daar kan je naartoe met een idee. Binnen een mand krijg je te horen of dat een goed idee is of niet. Er zijn maar twee antwoorden: ja of nee. En dan kan je het gaan maken. Omdat ze in een plan geloven, of in jou geloven, of allebei. Dat vertrouwen in makers is er in Nederland nooit geweest."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.