Terug

Volg Shownieuws

Frank van der Lende en Sander Hoogendoorn over overname Veronica

Frank van der Lende en Sander Hoogendoorn over overname Veronica

Nieuws

3 apr 2023, 21:07

Frank van der Lende en Sander Hoogendoorn zijn blij dat Radio Veronica door Talpa Network is verkocht aan het Mediahuis, laten de radio-dj's van het station weten aan het ANP. Dit vergroot mogelijk de kans op een FM-frequentie bij de aanstaande veiling.

"Radio Veronica moet blijven bestaan en het liefst in de vorm die het nu heeft; met de vrijheid onder bewind van Rob Stenders, de club gepassioneerde makers met wie we aan het merk werken en de liefde voor muziek", reageert Van der Lende. "Deze overstap vergroot onze kans op een FM-frequentie. Ondanks dat we fijn bij Talpa zitten, ben ik enthousiast over de verkoop en hoop ik dat het ons veel moois gaat brengen!"

Hoogendoorn laat weten blij te zijn dat het "merk Radio Veronica serieus wordt genomen". "Want dat verdient de zender en haar luisteraars!" Rob Stenders zei eerder de verhuizing te steunen, hoewel nog niet is bevestigd of hij na de overname kan aanblijven als zenderbaas van Radio Veronica. "Alle manieren om Veronica zoveel mogelijk kans te geven op een FM-frequentie zijn voor mij legitiem."

Duidelijkheid

Ook Radio Veronica-dj Sander Lantinga liet aan het AD weten dat deze keuze goed nieuws is voor de zender. "Het beste nieuws is dat het radiomerk Veronica blijft bestaan. Wat dat verder betekent is nu nog onduidelijk. Ik ga ervan uit dat daar snel duidelijkheid over is." Talpa Network liet weten dat het nog niet duidelijk is wat de impact van de overname op het personeel van de zender gaat zijn.

Het moederbedrijf van Radio Veronica, Radio 10, Radio 538 en Sky Radio meldde dat de verkoop van Radio Veronica te maken heeft met de aanstaande veiling van FM-frequenties later dit jaar. Aanbieders van commerciële radio mogen maximaal met drie frequenties meedingen, wat betekent dat Talpa in ieder geval een van de huidige vier vergunningen kwijtraakt.

Voor het laatste nieuws over nationale en internationale sterren kan je elke dag kijken naar Shownieuws op SBS6. In de video bovenaan de pagina zie je de aflevering van 2 april.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.