Terug

Volg Shownieuws

Gemeente wil stokje steken voor volle theatershow Theo Maassen

Nieuws

15 sep 2021, 13:04

Donderdag en vrijdag gaan de try-outs van Theo Maassen van start. Theater de Liefde in Haarlem, de plek waar zijn optredens plaatsvinden, besloot vorige week zich tegen de coronaregels te keren en maakte bekend de zaal helemaal te vullen tijdens de show. Alleen daar lijkt de gemeente Haarlem nu een stokje voor de steken.

Theater de Liefde wil dat Theo voor een volle zaal met 120 man publiek gaat spelen. Volgens het huidige coronabeleid mag een zaal maar voor twee derde gevuld zijn en dus ging de burgermeester van Haarlem, Jos Wienen, in gesprek met het theater. Tijdens het gesprek probeerde ze mee te denken over een alternatief dat wél volgens de regels zou mogen. Dat laat een woordvoerster van de burgermeester aan AD weten.

Mochten Theo en het theater zich niet aan de regels houden, dan grijpt de gemeente Haarlem 'handhavend' in. Wat dat precies inhoudt, wilde de gemeente niet vertellen aan AD.

Theater de Liefde heeft aan Shownieuws laten weten zich voor alsnog aan het plan te houden.

Positieve reacties Theater de Liefde ontving veel lof over hun aanpak. Theater De Liefde krijgt veel steun voor hun besluit zich tegen de coronamaatregelen te keren. "We hebben heel veel reacties gekregen en ik denk dat 98 procent daarvan positief is", zegt woordvoer van het theater Simone Lensink. "Mensen noemen het besluit moedig en ook hebben zich mensen gemeld die wel willen meebetalen aan de mogelijke boete voor het overtreden van de coronaregels."

Eerder spraken artiesten zich al uit over de maatregelen binnen de cultuursector, zo is te zien in de video bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.