Terug

Volg Shownieuws

ZIEN: Joost Klein zingt op Pinkpop over fiasco in Malmö

Nieuws

22 juni 2024, 13:12

Ondanks de onduidelijkheid rondom Joost Kleins diskwalificatie voor het Eurovisiesongfestival, blijft hij volop in de schijnwerpers staan. De populaire artiest treedt weer overal op, zo ook op Pinkpop (zie video), waar hij nu zelfs een nummer lijkt te zingen over het fiasco in Malmö.

Eind mei werd bekend dat Joost toegevoegd werd aan de line-up van Pinkpop. Eigenlijk was de lijst met artiesten al compleet, maar de Nederlandse songfestivalinzending is op het laatste moment nog toegevoegd. Op het podium in Landgraaf start hij de zaterdag met een speciale show. "Een rare vogel, wat boeit het wat een ander zegt", is wat Joost zingt in de microfoon. Bekijk onderstaande video voor de beelden. Zou dit één van de nieuwe nummers van de artiest zijn?

Woensdag bracht Joost zijn nieuwe nummer 'Luchtballon' uit. Ook dit zong hij tijdens zijn optreden op Pinkpop. Fans gingen zo te zien uit hun dak.

In de video hieronder zie je welke andere artiesten het podium van Pinkpop zullen betreden...

Artiesten maken zich klaar voor Pinkpop
4:07
Artiesten maken zich klaar voor Pinkpop

Europapa

Onlangs kreeg Joost goed nieuws over het nummer Europapa waarmee hij meedeed aan het Eurovisie Songfestival, totdat een diskwalificatie roet in het eten gooide voor hem (zie video hieronder). Het lied is inmiddels meer dan 100 miljoen keer gestreamd op Spotify. 

Joost boekte met Europapa ongekend succes, niet alleen in Nederland, maar ook in internationale hitlijsten. In landen als Litouwen en Letland veroverde hij de nummer 1-positie. Ook in Finland, Kroatië, Zweden, Oostenrijk, IJsland en de Verenigde Staten is het lied populair. In Amerika is de hit van Joost het vaakst beluisterde Songfestivalnummer sinds 2021, toen de Italiaanse band Måneskin wereldwijd scoorde met hun winnende nummer.

De Shownieuws-tafel over diskwalificatie Joost Klein
16:24
De Shownieuws-tafel over diskwalificatie Joost Klein

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.