Terug

Volg Shownieuws

Gerard Ekdom en Ruben van der Meer houden van de '90s

Nieuws

17 juni 2021, 17:42

De Spice Girls, 2Unlimited en Britney Spears: Gerard Ekdom neemt je met Radio 10 met de ‘90’s Top 510’ mee langs een trip down memory lane, door de hele week de allerbeste en grootste hits uit de 90’s te draaien, een lijst die is samengesteld door de luisteraars. De tijd van mierzoete powerballads, girl- en boybands, eurodance, de beste rock. En natuurlijk hoort daar ook een partijtje happy hardcore bij.

Gerard ervaarde de jaren negentig als ‘een leuke, vrolijke en heel ontspannen tijd’. Ook zegt de Radio 10-dj: “Het leuke aan de 90’s is de uiteenlopende muziek uit die tijd. Er was voor ieder wat wils, zo konden zowel gabbers als liefhebbers van Nederlandstalige muziek hun hart ophalen in de jaren 90. Die diversiteit zie je ook terug in de top 10 van de ‘90’s Top 510’. Persoonlijk kijk ik erg uit naar de echte rock-nummers en grunge bands uit de lijst. Denk hierbij aan Nirvana en Guns ’N Roses, grote bands die we nu nog steeds veel horen. Ikzelf begon in de jaren 90 als dj op nationale radio, een mooie tijd!”

De groep Hakkûhbar wist met het nummer Gabbertje, een parodie op de gabberscene, de eerste plaats van de top veertig te veroveren in 1996. Ruben van der Meer, die samen met Gerard 90’s Top 510 presenteert, was in de clip van het populaire lied te zien. Terugblikkend vertelt de acteur: “Het is gewoon een lekkere energie. Het is een beukdans, je gaat beuken. Niemand zat op zijn telefoon, dus we hadden gewoon tijd om te genieten van de muziek.” Gerard Ekdom noemt de 90’s bovendien de ‘zorgeloze jeugd die weer bovenkomt’. “We hadden toen gewoon nog face to face contact”, aldus de Radio 10-dj.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.