Terug

Volg Shownieuws

Geweldige prestatie voor Splinter Chabot

Nieuws

21 juli 2023, 19:21

Het boek 'Als de Hemel genoeg ruimte heeft' van Splinter Chabot, die eerder Eloise van Oranje interviewde (zie video hierboven), is door lezers verkozen tot het mooiste lhbtiq+-boek van het afgelopen jaar. Een "blij verraste" Chabot kreeg de plaquette voor Het Regenboogboek van het Jaar vrijdag uitgereikt in de Amsterdamse boekhandel Scheltema, meldt boekenkoepel CPNB.

De publieksprijs voor het mooiste boek rond een lhbtiq+-thema is dit jaar voor de derde keer uitgereikt in samenwerking met lezerscommunity Hebban.nl en queer lifestylemagazine Winq. De verkiezing rond het boek is sinds dit jaar wel iets veranderd, laat het CPNB weten. Eerder werd er met de Regenboog 100 een lijst samengesteld van de honderd mooiste, leukste en belangrijkste lhbtiq+-boeken aller tijden, waar het nu alleen nog over boeken van het afgelopen jaar gaat. Chabot won de verkiezing in 2021 en 2022 ook al, toen met zijn in 2020 verschenen boek Confettiregen.

De redactie van Winq stelde voor de verkiezing een longlist samen van meer dan 70 lhbtiq+-boeken die in 2022 zijn verschenen. Volgens Winq-hoofdredacteur Martijn Kamphorst neemt het aantal goede lhbtiq+-boeken toe. "In het verleden was het soms echt zoeken naar goede lhbtiq+-boeken, maar inmiddels zouden we meerdere pagina’s met boekentips kunnen vullen", zegt Martijn. "En dat is zo ongelooflijk mooi en belangrijk voor de lhbtiq+-gemeenschap, maar ook voor al die andere mensen die door het lezen van boeken hun blik op de wereld willen vergroten."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.