Terug

Volg Shownieuws

Giel Beelen stopt niet, verhaal over 'aardverschuiving' is grap

Nieuws

1 juni 2022, 09:37

Dj Giel Beelen stopt niet bij NPO Radio 2. Dat heeft omroep BNNVARA woensdag bevestigd. Beelen hield in zijn uitzending een monoloog dat er "een hoop aan de hand is in radioland, een aardverschuiving van allerlei poppetjes achter de schermen en dj's". Daarna zei hij: "Vandaag is de laatste uitzending van mij hier op NPO Radio 2", en "voor mij houdt het hier op." Hij bedoelde hiermee dat het voor de maand mei hier ophoudt, aldus BNNVARA.

Beelen refereert met zijn aardverschuiving onder meer aan de ontslaggolf die zijn oude zender 3FM nu treft. Dj's van drie programma's hebben inmiddels gehoord dat zij in juni gedwongen weg moeten bij de zender.

BNNVARA heeft geen mening over de grap van Beelen. "Dj's maken soms grappen, dat hoort bij hun vak", aldus een woordvoerder. Er is geen enkele sprake van dat Beelen op de schopstoel zou zitten. "Hij blijft wat ons betreft nog heel lang bij BNNVARA." Beelen maakte de betreffende grap in het verleden al eerder.

Opspraak

Beelen werkte de afgelopen twintig jaar voor een aantal verschillende zenders en omroepen. De dj kwam meerdere malen in opspraak vanwege dingen die hij deed of zei. Zo riep hij luisteraars na zijn ontslag bij de KRO, tijdens een poederbrievenhype, op brieven met meel naar de KRO te sturen. Ook werd Beelen een aantal keer aangehouden wegens rijden onder invloed.

In 2021 kwam Beelen in opspraak omdat hij het omstreden kruidenpreparaat Shambala verkocht. Dit middel werd in januari 2022 na tussenkomst van de Voedsel- en Warenautoriteit uit de handel gehaald omdat het hallucinaties en verlammingen zou kunnen veroorzaken. De omroep ging hierna naar eigen zeggen in gesprek met Beelen over de "wenselijkheid" van deze nevenactiviteit. Meer hierover is te zien in de video bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.