Terug

Volg Shownieuws

Goed nieuws voor Sonja Bakker na controverse

Nieuws

21 aug 2021, 23:36

De gevolgen van de grote ophef rond Sonja Bakker lijken voorlopig te overzien. Ze vertelt aan Patty Brard zelfs dat het meer dan goed met haar gaat...

De dieetgoeroe, die onder vuur ligt omdat ze veel recepten zou hebben gestolen, is namelijk bezig met een nieuw boek. Veggie Koken met Sonja komt in december uit en een bekende supermarktketen heeft al 50.000 stuks afgenomen. De desbetreffende supermarktketen is zaterdag niet bereikbaar voor commentaar, maar die samenwerking lijkt dus niet te worden gestopt.

Daarnaast doet Patty in Shownieuws uit de doeken wat Sonja haar nog meer heeft verteld. Je ziet het in de video bovenaan de pagina.

UPDATE:

Lidl heeft inmiddels gereageerd. Een woordvoerder van de supermarktketen laat aan Shownieuws weten: “Wij zijn niet bekend met vermeend plagiaat in boeken die we in het verleden verkocht hebben."

"Los daarvan zijn we nooit verantwoordelijk voor de inhoud van de boeken. Wij zijn slechts een locatie voor verkoop (net als bijvoorbeeld de boekhandel) en gaan ervan uit dat de auteur en uitgeverij zich aan de wet- en regelgeving te houden.”

Plagiaat

Het Instagramaccount van Sonja Bakker werd wel offline gehaald. De pagina werd massaal gerapporteerd, omdat Sonja zich schuldig zou maken aan plagiaat…

Ze zou een aantal van haar recente recepten hebben overgenomen van andere sites. Vervolgens zou Sonja hebben gedaan alsof het haar eigen creaties zijn. RTL Boulevard meldt vrijdagavond dat het erop lijkt dat ze websites van foodbloggers afspeurde voor nieuwe ideeën. Haar recepten lijken alleen wel héél erg op het origineel.

Sonja zou de recepten hebben ‘gestolen’ van sites als Yummly, Rosemarie's Kitchen, Jessica Gavin, Carlsbad Cravings, Garden in the Kitchen en BBC Food en de recepten daarna via Google Translate hebben vertaald. Zo werd '4 al fresco simply seasoned chicken burgers' al snel '4 eenvoudig gekruide kipburgers'.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.