Terug

Volg Shownieuws

Goedele Liekens geeft update over haar kankerbehandeling

Goedele Liekens geeft update over haar kankerbehandeling

Nieuws

5 feb 2021, 13:52

Goedele Liekens maakt eind 2020 bekend dat ze huidkanker geeft. Na de bekendmaking van de diagnose blijft het stil rondom de seksuologe. Op Wereldkankerdag doorbreekt Goedele haar stilte en geeft ze een update.

"Het gaat, het is een zure appel waar je door heen moet bijten", aldus Goedele op de Vlaamse radiozender Joe. "Maar het is wat het is." Ze is en blijft optimistisch, zo vertelt ze verder: "Ik heb zeer goede hoop. Samen met mij ook de medische wereld."

De tv-seksuologe maakt op 5 november met de buitenwereld bekend dat ze huidkanker heeft, maar zelf wist ze het al langer. "Op een bepaald moment kon ik het niet meer verzwijgen (...) Op zich ben ik wel blij dat het nu iedereen het weet. Om zoiets op je eentje mee te sleuren is ook maar niets."

Goedele vertelt ook openhartig over haar behandeling: "Ik heb heel veel geluk dat ik een doelgerichte chemo kan doen. Elke dag neem ik mijn medicatie in poedervorm. Ik heb heel wat bijwerkingen, maar ze zijn gelukkig niet levensbedreigend. Ik ben gigantisch vermoeid. Halverwege de trap moet ik stoppen. Er zijn ook dagen dat ik erg misselijk ben en dat ik koortsopstoten heb."

Gelukkig heeft Goedele haar twee dochters aan haar zijde: "Mijn twee dochters wonen gelukkig nog bij mij. Het heeft ons gezin wel erg hecht gemaakt. Ze zorgen voor mij en dat is wel hartverwarmend."

De Vlaamse neemt op de radio ook het moment om andere mensen bewust te maken: "Ik was er te laat bij dus daarom nog eens een warme oproep voor iedereen: laat tijdig vreemde huidvlekjes nakijken. Huidkanker is nog steeds de meest dodelijke van alle kankers. eenmaal als het vlekje in je huid is gekropen, is het kwaad geschied."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.