Terug

Volg Shownieuws

Grensoverschrijdend gedrag in de media slechts topje van de ijsberg

Nieuws

22 juni 2022, 23:16

De vooralsnog bekende zaken van grensoverschrijdend gedrag in de media en cultuur zijn slechts het topje van de ijsberg.

Dat zeggen onderzoekers in een rapport over het werkklimaat in de cultuur. Ze onderzochten het in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. De uitkomsten werden deze week gepresenteerd.

In het verschenen rapport schetst de Raad voor Cultuur een opvallend beeld van de cultuursector. De bekende meldingen over grensoverschrijdend gedrag lijken nog maar het topje van de ijsberg te zijn.

Nieuwe beschuldiging

Woensdag kwam er een nieuwe beschuldiging met betrekking tot grensoverschrijdend gedrag bij. Een werknemer bij de NPO klapte uit de school. Anoniem vertelt deze medewerker dat ze heeft meegewerkt aan een programma waar een angstcultuur heerste. "Iedereen liep op zijn tenen en was overgeleverd aan de grillen van de presentator, die zich af en toe monsterlijk gedroeg en dat moest je gewoon slikken." Het is nog niet duidelijk om welke presentator het gaat.

Er wordt wel gespeculeerd door velen, zo worden er namen genoemd als: Matthijs van Nieuwkerk, Paul de Leeuw en Jeroen Pauw.

In de uitzending van Shownieuws werd hier uitgebreid aandacht aan besteed. Zie de video bovenaan de pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.