Terug

Volg Shownieuws

Grootse bekendmaking over zieke Céline Dion

Nieuws

23 juli 2024, 21:53

Groot nieuws over Céline Dion. De zangeres, die lijdt aan een zeldzame neurologische ziekte, is in Parijs voor een optreden tijdens de openingsceremonie van de Olympische Spelen (zie video).

Dat zeggen althans ingewijden tegen entertainmentsite TMZ. De Canadese zangeres gaat volgens de bronnen één nummer zingen tijdens de ceremonie op vrijdagavond. Daar zou ze 2 miljoen dollar voor krijgen.

Ook Lady Gaga treedt naar verluidt op tijdens de ceremonie op de rivier de Seine. Het officiële programma is nog niet bekendgemaakt.

Gezondheid

Het is zo'n vier jaar geleden dat Céline voor het laatst heeft opgetreden. De afgelopen jaren lag de focus op haar gezondheid. De zangeres werd in 2022 gediagnosticeerd met het stiff-personsyndroom. Ze moest daarom haar tournee annuleren. In de documentaire I Am: Céline Dion doet ze voor het eerst uitgebreid haar verhaal.

Tekst gaat verder onder de video.

Céline Dion openhartig over ziekte
3:06
Céline Dion openhartig over ziekte

Er zijn onlangs heftige beelden vrijgegeven uit haar documentaire en die maakten nogal wat los op sociale media.

In de documentaire, die sinds 25 juni is te zien op Prime Video, zitten ook de hartverscheurende beelden dat de zangeres verkrampt. In onderstaand fragment is onder meer te zien dat Céline niet praten en veel pijn heeft. Ze begint dan ook te huilen. ,"Heb je pijn? Knijp in mijn hand als je pijn hebt", wordt er gezegd.

De beelden werden veelvuldig gedeeld op sociale media en veel mensen reageerden geschokt.

Hieronder is het heftige fragment te zien:

Onlangs verscheen de zangeres voor het eerst sinds weer op de rode loper bij de première van de documentaire in New York. Het was een emotioneel moment voor Céline die het volgens Amerikaanse media niet droog hield tijdens de première.

Ze kreeg een staande ovatie toen ze voorafgaand aan de vertoning het podium opkwam. In een toespraak bedankte de zangeres haar dokter, vrienden, kinderen en fans. "Ik dank jullie allemaal uit de grond van mijn hart dat jullie deel uitmaken van mijn proces. Deze film is mijn liefdesbrief aan ieder van jullie."

Céline was ook ontzettend zenuwachtig tijdens de uitreiking van de Grammy's in februari. Ze vond het een eer Taylor Swift de prijs te mogen uitreiken, maar was bang voor een spasme-aanval op het podium. "Ik wilde me niet wiebelig voelen", vertelde ze "Krijg ik een schok als ik het publiek zie? Ik wilde niet dat er iets ergs zou gebeuren."

Haar zoon René-Charles begeleidde haar naar het podium. "Ik was zo trots op mijn zoon die me elke twee minuten vroeg voordat ik op het podium stond: 'Mam, gaat het?' Ik zei: 'Het gaat goed, het gaat echt goed'", aldus de zangeres.

Toen ze het podium opkwam, verwelkomde het publiek haar met een overweldigend applaus. "Toen ik die liefde voelde, twijfelde ik er niet aan dat dit is wat ik mis en wat ik wil. Om te zien dat ik er nog steeds ben en dat de mensen me toestonden er te zijn. Ik heb van elk moment genoten."

Grammy Awards 2024
1:40
Grammy Awards 2024

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.