Terug

Volg Shownieuws

Grote mijlpaal voor Zoë Tauran

Nieuws

15 juli 2023, 09:28

Nooit had ze gedacht in de Johan Cruijff ArenA te spelen, maar vanaf zaterdagavond mag Zoë Tauran (bekijk bovenstaande video) het toch echt vier keer doen. De 26-jarige zangeres verzorgt namelijk het voorprogramma van de concerten van Coldplay.

"Ik probeer er niet te veel over na te denken", zegt Zoë tegen het ANP. "Dan lig ik er waarschijnlijk alleen maar wakker van."

Ambitie

Zoë, bekend van hits als Gebruik Me en Therapie, had bij haar management al eens eerder de ambitie voor een voorprogramma uitgesproken. Dat ze vrij kort daarop een telefoontje zou krijgen voor het voorprogramma van de Britse band, had ze echter niet zien aankomen. "Ik ben natuurlijk pas een jaartje bezig, dus ik kon het eigenlijk niet geloven", blikt Zoë terug. "Eigenlijk kan ik het nog steeds niet geloven, ik dacht dat ze me voor de gek hielden."

Zenuwen

Coldplay treedt op 15, 16, 18 en 19 juli op in de Amsterdamse arena. "De eerste show moet goed gaan, vanaf dan kan het alleen maar beter worden", zegt Zoë lachend. De zangeres speelt met haar eigen band, iets wat haar door alle zenuwen heen enigszins geruststelt. "De band is geweldig. We gaan het gewoon doen samen."

Dromen

Wie de muziek van Zoë kent - Nederlandstalige pop - had wellicht niet gelijk de link met Coldplay gelegd, dat ziet de 26-jarige zelf ook. "Ik hou van Coldplay, maar ik had het niet direct verwacht", zegt Zoë. Ook haar ouders, zussen en vriendinnen waren positief verrast. "Mijn moeder had echt zoiets van: huh? Maar ze is heel erg trots."

Ook na de optredens in de ArenA is de agenda van Zoë volledig volgeboekt met shows op feesten en festivals, onder meer bij muziekformatie The Streamers. Plannen voor en dromen over de toekomst doet ze eigenlijk niet echt. "Ik zie wel wat er op mijn pad komt", zegt ze. "Tot nu toe heeft dat me alleen maar moois gebracht."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network. Alle rechten voorbehouden. Geen tekst- en datamining.