Terug

Volg Shownieuws

Grote verbazing om foto plassende Matthijs

Nieuws

4 juli 2024, 10:58

Een opmerkelijke foto van Matthijs van Nieuwkerk heeft voor nogal wat verbazing gezorgd bij Wilfred Genee en Johan Derksen. Privé publiceerde onlangs een foto van een wildplassende Matthijs en in Vandaag Inside Oranje spreken de mannen er schande van...

Het was even stil rondom de presentator, maar woensdag kwam het verrassende nieuws naar buiten dat hij niet meer aan het werk gaat voor RTL (zie video). In Vandaag Inside Oranje kwam Matthijs zondag al ter sprake toen Nico Dijkshoorn, de voormalig huisdichter van De Wereld Draait Door, tafelgast was.

Wilfred stipte eerst de gepubliceerde Privé-foto aan: "Nu lees ik zelfs dat hij in de gaten wordt gehouden als hij in de bosjes staat te plassen. Dan wordt het wel heel triest allemaal", zegt Wilfred. "Tjonge jonge jonge." Johan zei: "Ik heb dat ook verbijsterd gelezen." En: "Matthijs wordt aan de schandpaal genageld omdat hij langs de snelweg bij zo’n parkeerplaats even in de bosjes geplast heeft. Daar hebben mensen zich ‘ernstig aan gestoord'”, aldus De Snor cynisch.

Tekst gaat verder onder video.

Nico Dijkshoorn over Matthijs van Nieuwkerk: 'Ik vind het heel erg wat er gebeurd is'
4:00
Nico Dijkshoorn over Matthijs van Nieuwkerk: 'Ik vind het heel erg wat er gebeurd is'

Aan Nico werd gevraagd of hij nog contact heeft met Mattijs. "Nee. (...) Ik krijg die vraag wel meer. Matthijs en ik belden ook nooit ofzo." De schrijver is wel geschrokken van het hele DWDD-schandaal: "Ik ben wel een beetje geschrokken van wat hij ook heeft toegegeven, dat hij heeft geschreeuwd. aAls jij nu tegen mij heel hard gaat schreeuwen zo backstage, dan doe ik ook mijn jas aan en dan ben ik weg. Ik vind het niet prettig als mensen schreeuwen.”

RTL

Matthijs heeft de samenwerking met RTL dus verbroken. Ze sloten eind vorig jaar nog een contract om vier jaar samen televisie te maken. Na de publicatie van het rapport van de Commissie-Van Rijn werd de samenwerking voor onbepaalde tijd opgeschort. In het rapport werd uitgebreid teruggekeken op wangedrag op de werkvloer bij het programma De Wereld Draait Door, dat hij vijftien jaar presenteerde.

De samenwerking met RTL is inmiddels dus definitief ontbonden. Hij heeft bij de zender aangegeven de vrijheid te verkiezen. "We kunnen niet anders dan zijn besluit respecteren en gezien de omstandigheden hebben we daar ook begrip voor", meldt de zender. "We wensen hem alle succes voor de toekomst."

Matthijs zou bij RTL onder meer een talkshow op zondag gaan maken. Ook was hij in beeld om een programma rondom de Olympische Spelen vanuit Parijs te presenteren. Die klus wordt overgenomen door Humberto Tan.

Johan: 'Matthijs van Nieuwkerk is wat mij betreft van harte welkom hier aan tafel'
2:30
Johan: 'Matthijs van Nieuwkerk is wat mij betreft van harte welkom hier aan tafel'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.