Terug

Volg Shownieuws

Halle Berry eert overleden 'icoon' Sidney Poitier

Halle Berry eert overleden 'icoon' Sidney Poitier

Nieuws

8 jan 2022, 18:01

Halle Berry heeft op Instagram een laatste eerbetoon gebracht aan de overleden acteur en Oscarwinnaar Sidney Poitier. De Bahamaans-Amerikaanse acteur overleed vrijdag op 94-jarige leeftijd en was de eerste zwarte acteur die de Oscar voor beste mannelijke hoofdrol won. Hij kreeg de prijs in 1963 voor zijn rol in de film Lilies of the Field.

Berry, die in 2002 als eerste - en vooralsnog enige - zwarte vrouw de Oscar voor beste actrice won, noemt Poitier "een iconische pionier". "In de vierennegentig jaar op deze planeet heb je een onuitwisbare indruk achtergelaten met je buitengewone talent, waardoor je de weg vrijmaakte voor zwarte mensen om volledig gezien en gehoord te worden", schrijft de 55-jarige actrice, die al van jongs af aan een groot bewonderaar van hem was. "Ik zal me altijd de dag herinneren waarop ik je voor het eerst ontmoette. Het is de enige keer in mijn leven dat ik sprakeloos was."

Berry kreeg de Oscar voor haar rol in Monster's Ball, waarin ze de rol van Leticia Musgrove speelt.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.